L’Observatori contra l’Homofòbia denuncia un repunt d’un 30% de casos de LGTBIfòbia a Catalunya

L'ens subratlla la necessitat “imperiosa” de crear un reglament sancionador “que actualment segueix sense existir”

El president de L'Observatori Contra L'Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha denunciat aquest dimarts un “repunt” del 30% pel que fa a casos de LGTBIfòbia a Catalunya, en una compareixença a la comissió d'Igualtat del Parlament.

Segons l'entitat, el grup objecte de més agressions són els homes gais i bisexuals. L'OCH també indica que les agressions més habituals es donen en espais públics, seguides de les provocades per bullying i per les derivades del “discurs de l'odi”.

Rodríguez ha recordat als diferents grups parlamentaris la “necessitat imperiosa” de crear un reglament sancionador “que actualment segueix sense existir”. També ha reclamat que l'atenció a la víctima sigui un servei que es presti “de forma absolutament permanent” arreu del territori, i ha lamentat que “de moment, aquest servei només el presta l'Observatori”.

Finalment, Rodríguez ha demanat que al capdavant de les polítiques LGTBI hi hagi un organisme independent “que també pugui sancionar” per tramitar els expedients “de forma adequada”. En aquest sentit ha explicat que en els prop de tres anys de vida de defensa del col·lectiu, el departament de polítiques LGTBI de Catalunya “només ha sancionat un cas dels més de 200 que ha rebut”.

Tanmateix, Rodríguez ha volgut posar en valor “el compromís i la voluntat” de tots els grups polítics “excepte Junts pel sí” de voler desenvolupar el règim sancionador “el més aviat possible”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article