72 municipis de Barcelona tindran grups de suport per reduir l’estrès de les persones cuidadores

L'espai permet l'intercanvi d'experiències per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física de la cura


Fins a 72 municipis de la demarcació de Barcelona comptaran aquest curs amb grups de suport emocional i ajuda mútua perquè persones cuidadores no professionals puguin reduir l'estrès que se'n deriva de tenir al seu càrrec persones en situació de dependència. El recurs, que s'ofereix als ajuntaments des del 2009, l'han demanat a la Diputació de Barcelona, que s'ha avingut a organitzar-los.

En qualsevol cas, no es tracta d'un curs de formació, sinó, tal com detallen des de la Diputació, d'un “espai de relació” i d'intercanvi d'experiències, per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física que envolta les tasques de cura.

Aquest servei, doncs, que la Diputació desenvolupa en col·laboració amb els ens locals i entitats del sector, contribueix a reduir l'impacte negatiu que de vegades poden experimentar els cuidadors i, per tant, a millorar també la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència.

El recurs ofert consisteix a organitzar grups d'entre 10 i 16 sessions d’una hora i mitja per a cada municipi que ho sol·licita, conduïdes per un psicòleg. Les persones que hi participen s’han de comprometre a voler compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella i a assistir a totes les sessions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article