Les persones amb discapacitat visual disposaran de paperetes en braille l’1-O

En cas que s’acabin serà el president de la mesa qui ajudarà aquestes persones a votar


Després que aquest passat dimecres el Govern convoqués oficialment el referèndum de l’1 d’octubre, el mateix executiu va habilitar un espai web on s’expliquen tots els detalls d’aquesta votació. En el cas de les persones amb diversitat funcional, segons han informat fonts de la Presidència a Social.cat, aquestes tindran les mateixes garanties de vot que en qualsevol altre episodi electoral.

Per tal de garantir el vot a tots els ciutadans de Catalunya que compleixin els requisits, el Govern ha assegurat que hi haurà paperetes per a persones amb discapacitat visual. Per tant, el vot serà accessible per a tots els electors.

El mateix web especifica que en cas que faltin paperetes o s’acabin, serà el president de la mesa electoral l’encarregat d’ajudar aquestes persones “a fer els passos necessaris per votar amb total imparcialitat”.

Ara bé, les persones amb diversitat funcional visual també podran anar acompanyades d’una persona de confiança designada per la mateixa persona electora que les ajudi en el procés de votació, des de l’elecció i la formalització de la papereta fins el lliurament d’aquesta al president de la mesa.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article