El Síndic investiga l'agressió a una vintena d'interns del CIE de la Zona Franca

La policia espanyola hauria comès el delicte, que ha denunciat diverses entitats de defensa dels drets humans, el 21 de setembre


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per investigar la presumpta agressió de la policia espanyola a una vintena d'interns del CIE de la Zona Franca de Barcelona.

Els fets s'haurien produït la tarda-nit del 21 de setembre en diversos espais d'aquest centre on no hi ha càmeres de videovigilància i han estat denunciats pel Centre Irídia de defensa dels drets humans i Tanquem els CIE davant el Jutjat de Guàrdia. Davant d'això, el Síndic ha sol·licitat informació al Ministeri de l'Interior i a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya i s'ha adreçat al Defensor del Poble espanyol per demanar-li que hi intervingui.

Rafael Ribó ha recordat que, segons dades del govern espanyol, del 2010 al 2016 al CIE de la Zona Franca s'han registrat 267 de les 290 agressions contra interns detectades en tots els CIE de l'Estat espanyol. A més, ha subratllat que fins ara li han negat l'entrada al centre de Barcelona cada cop que ho ha demanat, “tant en qualitat de síndic com de Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura”.

El Síndic demana tancar definitivament el CIE

Arran d’aquesta nova denúncia, el Síndic ha insistit en la necessitat de tancar definitivament el CIE de Barcelona, que presenta un grau de violència molt alt. De fet, el Síndic ha posat l’accent en les dades del Govern espanyol, segons les quals del 2010 al 2016 al CIE de la Zona Franca s’han registrat 267 de les 290 agressions contra interns detectades en tots els CIE de l’Estat espanyol.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article