Francina Alsina, nova presidenta de la Taula del Tercer Sector

La presidència s'ha escollit aquest dimecres en una Assemblea General, on s'ha decidit també la nova Junta Directiva


Francina Alsina, és, a partir d’avui i durant tres anys, la nova presidenta de la Taula del Tercer Sector. Així ho han escollit les entitats membres de la Taula en una Assemblea General que s’ha celebrat, finalment, aquest dimecres a la tarda al Museu d’Història de Barcelona.

Només dues federacions havien presentat candidatura per optar a la presidència. Aquestes eren una de les membres de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya, Núria Carrera, i la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina.

La Taula del Tercer Sector ha decidit també aquest dimecres a la tarda quins seran els 12 vocals de la nova junta directiva. Aquesta estarà formada per Francesc Roig Queralt (Càritas Catalunya), Antoni Guillén Martínez (COCARMI), Josep Giralt (Confederació ECOM), Enric Morist Güell (Creu Roja Catalunya), Pepa Muñoz Quintana (Dincat), Sònia Fuertes Ledesma (ECAS), Ramon Maria Miralles Pi (FECEC), Ignacio Carlos Parody Núñez (FEICAT), Xavier Trabado Farré (Federació Salut Mental Catalunya), Enric Arqués Martí (Fòrum de Salut Mental), Núria Valls Carol (Fundació Catalana de l’Esplai) i Jesús Delgado i Almendros (Fundació Pere Tarrés).

En els propers dies, d’acord amb els Estatuts de la institució, la nova presidenta haurà de proposar a la Junta Directiva la distribució de càrrecs i responsabilitats per a aquest mandat, entre els nous 12 membres escollits.

Nova etapa, i també nous reptes

Alsina tindrà el repte de refer la unitat de la Taula després de la crisi de l’estiu que va derivar en la dimissió del president, Oriol Illa, i els 12 vocals que formaven la Junta el passat 14 de juliol. Algunes entitats havien presentat una moció de censura per a Oriol Illa, al·legant diferències en el model de governança i un ”incompliment reiterat” de consensuar els missatges que es traslladen a la societat.

D'aquesta manera, es va crear una Junta provisional, presidida per Enric Morist, de Creu Roja, i formada per Càritas Catalunya, Fundesplai, la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) i Salut Mental Catalunya.

Francina Alsina, un exemple d'implicació amb el Tercer Sector

Francina Alsina és titulada en grafologia per UCAPE (Brusel·les) i en Perícia Cal·ligràfica Judicial i Perícia Grafopsicològica per la Universitat Autònoma de Barcelona. És voluntària d’Arrels Fundació des de l'any 1989 i va formar part de l'equip directiu de l'entitat durant 3 anys. Ha portat a terme la seva activitat com a voluntària tant a l'equip de carrer com al centre obert. Actualment al centre obert és on continua desenvolupant la seva tasca de voluntariat.

Alsina ha estat 5 anys com a Coordinadora de la Unitat territorial de Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social i presideix la Federació des del maig de 2010. Pel que fa a la vinculació amb la Taula del Tercer Sector, ja havia estat membre de la Junta Directiva durant el període 2007-2009.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article