La Creu Roja celebra la 6a Trobada Estatal de Famílies d’Acollida

Més de 50 famílies acollidores i una vintena d’equips tècnics analitzaran la situació de la infància a Catalunya


La Creu Roja celebra aquest divendres i demà dissabte la 6a Trobada Estatal de Famílies d’Acollida. Sota el lema ‘L’acolliment com a procés de transformació per als acollidors’, l’objectiu de l’esdeveniment és possibilitar un espai d’intercanvi d’experiències perquè les famílies i els professionals puguin trobar punts en comú i solucions per a la infància, un dels col·lectius que més risc d’exclusió pateix.

Durant els dos dies de la trobada, doncs, s’organitzaran diversos espais de treball i reflexió amb sortides de caire lúdic i cultural per la ciutat de Barcelona. Entre d’altres activitats, es presentarà l’estudi Construcción de la parentalidad social y educación en familias de acogida i hi haurà visualitzacions de material audiovisual així com espais de debat i treballs en grup per treballar recursos i tècniques de transformació de les relacions en diferents situacions en l’àmbit l’acolliment familiar.

En total, s’espera que fins a cinquanta famílies hi participin, i que també hi intervinguin fins a una vintena d’entitats socials i equips tècnics. A més, s’espera que la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, Agnès Russiñol, pugui avançar les darreres polítiques per potenciar l’acolliment, que encara és molt desconegut entre les famílies i cal potenciar. També hi intervindran el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, i la directora d’Estudis i Innovació Social de Creu Roja Espanyola, Estrella Rodríguez.

Un model d’acolliment des del 1989

El model d’acolliment familiar de la Creu Roja es va posar en marxa el 1989 i pretenia donar una alternativa a la infància que creixia en entorns pocs segurs. A més, la Creu Roja gestiona des del 1993 el servei d’acolliments familiars de totes les comarques de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article