El Govern posa en marxa un protocol per a l'abordatge dels matrimonis forçats

El secretari Oriol Amorós ha afirmat que es tracta d’un fenomen “iceberg” i que “la millor prevenció és l’èxit escolar”


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies farà un protocol nacional d’abordatge dels matrimonis forçats que defineixi les actuacions de prevenció, detecció i intervenció, tant des dels serveis públics com des de l’àmbit del treball comunitari.

Així ho ha explicat la consellera Dolors Bassa durant la clausura d’una jornada de treball organitzada per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, on han assistit un centenar de persones.

La consellera ha destacat la necessitat “d’aprofundir en aquest àmbit i avançar en la redacció d’un protocol específic”. “És molt important poder prevenir i detectar aquesta problemàtica”, ha insistit la consellera.

Per la seva banda, el secretari Oriol Amorós ha afirmat que es tracta d’un fenomen “iceberg” i que “la millor prevenció és l’èxit escolar”. En aquest sentit, ha explicat que “l’educació és una eina primordial per apoderar les dones que puguin ser víctimes de matrimonis forçats”.

Actualment hi ha un grup de treball dins de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista que ja està treballant en la redacció del Protocol i on estan integrats diversos departaments de la Generalitat, així com ens municipals i entitats.

La jornada de treball d’avui ha servit per analitzar la situació actual i sobretot conèixer el funcionament d’experiències ja en marxa, com el Protocol per a l’abordatge dels matrimonis forçats en l’àmbit de les comarques gironines o el treball que fa l’entitat francesa GAMS o el Govern escocès de la Forced Marriage Network.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article