‘Posa’t a les meves sabates i vine al teatre’, teatre integratiu per a tots els públics

El Festival Internacional de Teatre Integratiu arrenca, aquest dissabte 4 de novembre, amb una agenda plena d'activitats al carrer


El Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI), que tindrà lloc a Santa Coloma de Gramenet, arrenca aquest dissabte 4 de novembre i reivindica, un any més, la diferència com a element enriquidor i valoratiu de la diversitat. Aquest any ho fa amb una agenda plena d’activitats al carrer i arrencarà amb amb la creació col·lectiva de “El gran mural FITI 2017” i un cercavila acompanyat d’una banda musical.

Amb el títol “Posa’t a les meves sabates i vine al teatre”, el FITI, que enguany celebra la seva desena edició, és un esdeveniment bianual que dona l’oportunitat de viure l’experiència artística a persones amb capacitats diferents i que va néixer amb l’objectiu de potenciar la convivència mitjançant l’art i la creació. Aquest any es celebrarà els dies 9,10,11,12 de novembre i 3 de desembre.

A partir del treball conjunt d'un grup de persones d'Albandis -entitat dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica- i de la companyia de teatre Carro de Baco va sorgir la Companyia Alquimistes Teatre, que va ser el motor d'aquesta mostra de teatre, pionera en el binomi arts escèniques-discapacitat.

La societat com a element integrador

El Festival Internacional de Teatre Integratiu demana a la societat que integri a les persones amb diversitat funcional com a ciutadania de ple dret i fa partícip a la resta de la ciutadania “de la seva realitat i dels seus somnis”, expressen en la seva pàgina web.

L’organització d’aquesta mostra internacional també pretén apropar-se a l’àrea educativa, sensibilitzant a alumnes de instituts i escoles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article