Més de cinquanta empreses reben l'Etiqueta Responsable per les seves bones pràctiques

A la 8a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya s'hi van aplegar gairebé 500 alts càrrecs


Gairebé 500 directius/ves, alts càrrecs i professionals de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) d’empreses, entitats i administracions públiques han compartit resultats d’estudis, bones pràctiques i projectes innovadors de temàtica social, ambiental i econòmica en unes conferències que han tingut lloc aquest dimarts i dimecres a Barcelona. Aquestes conferències s’emmarquen dins de la 8a edició de la Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya.

L'esdeveniment ha arrencat amb l’entrega de l’Etiqueta Responsable a una cinquantena d’empreses i entitats per reconèixer el seu compromís i les seves bones pràctiques en l’RSC. El Grup Sifu, l’Institut Català d’Oncologia, Cavall de Cartró, Serunion i CordiBaix, entre molts altres, han assistit a l’acte de recollida d’aquest distintiu.

Després, sis empreses han explicat les seves bones pràctiques i projectes innovadors en àrees com l’ambiental, la social o l’econòmica. Cafès Novell ha donat detalls de les seves noves càpsules compostables, que es converteixen en compost orgànic en 12 setmanes i el grup de construcció Sorigué ha explicat el seu projecte ‘La Planta’, centrat en l’impacte social i cultural en el territori.

També L’empresa Pensium ha presentat la iniciativa per a garantir ingressos complementaris i un lloc per viure a persones grans amb grau de dependència i Activa Mutua ha desgranat el seu sistema de gestió ètica i el programa d’RSC ‘Activa Social’. El grup esportiu Claror ha posat de relleu, així mateix, la importància d’avaluar els proveïdors amb criteris de responsabilitat social. Finalment, l’empresa de gestió de residus TERSA ha explicat de quina manera posen en pràctica el concepte d’economia circular tornant a donar valor als residus.

Discapacitat i absentisme laboral, cap relació

Una altra de les novetats de les jornades ha estat l'informe que han presentat Activa Mutua i Ilunion (Fundació ONCE), i que desmenteix el tòpic que massa sovint vincula de manera falsa discapacitat i absentisme laboral.

En aquesta mateixa taula sobre inclusió i diversitat en l’empresa, la Fundació Bancària La Caixa ha explicat el seu programa Incorpora, que ajuda a persones en risc d’exclusió social a trobar feina i que ja ha ajudat a més de 50.000 treballadors i treballadores, disposant actualment d’una línia d’ajut a empreses per a la contractació de joves menors de 30 anys, a partir del programa Win-Win.

Per a un millor ús del temps

També hi ha hagut temps durant la jornada per un debat moderat per Vicent Borràs, professor del Departament de Sociologia de la UAB, sobre l’ús del temps, on la Xarxa Nust de l’Ajuntament de Barcelona ha aprofitat per presentar les iniciatives Pacte del Temps i Democratització de les Cures.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article