Catalunya és la tercera comunitat de l'Estat espanyol amb més capacitat per treballar en equip entre els estudiants

L'informe PISA revela també que la capacitat de les noies catalanes de resoldre problemes és major que la mitjana de l'Estat


Catalunya és la tercera comunitat autònoma de l'Estat espanyol amb major capacitat per treballar en equip entre els alumnes de 15 anys, segons la nova entrega de l'informe PISA, corresponent al 2015, només superada per la Comunitat de Madrid i Castella Lleó.

Aquesta és la primera vegada que s'analitza aquesta habilitat per elaborar l'informe i Catalunya obté 505 punts, la mateixa puntuació que Navarra, mentre que la Comunitat de Madrid n'obté 519 i Castella-Lleó 517. Per contra, Extremadura, amb 474 punts i Andalusia, amb 483, i el País Basc i les Illes Canàries, amb 484, són les comunitats amb una puntuació més baixa. Això fa que la mitjana espanyola sigui de 496 punts, puntuació que la situa en la 25a posició a nivell mundial entre els països de l'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), empatat amb la Xina. Per darrera, hi ha Portugal (498 punts) i la República Txeca (499 punts). La classificació per països de l'OCDE està encapçalada per Singapur i Japó, amb 561 i 552 punts, respectivament.

Per sexes, la puntuació de les noies en la seva capacitat per resoldre problemes de forma col·lectiva entre els adolescents de 15 anys a Catalunya s'enfila fins als 518 punts, mentre que entre els nois cau fins als 493 punts. A l'Estat, la puntuació és de 508 punts per a les noies i 485 entre els nois.

Aquesta és una tendència que també es repeteix a nivell mundial, ja que de mitjana les noies obtenen 29 punts més que els nois. Les majors diferències, superiors als 40 punts, s'observen a Austràlia, Finlàndia, Letònia, Nova Zelanda i Suècia, mentre que on hi ha menys diferència, menys de deu punts, és a Colòmbia, Costa Rica i Perú. En general, aquestes dades contrasten amb les conclusions de l'informe PISA del 2012, on els nois eren millors resolvent problemes que les noies, tot i que a nivell individual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article