Arrenca una iniciativa per buscar famílies que vulguin adoptar infants amb necessitats especials

Des de l'any 1999,123 infants tutelats amb aquestes necessitats han pogut ser adoptats


Aquest mes de desembre, la Fundació IReS impulsa la campanya 'Busquem famílies especials', es tracta d'una iniciativa per a trobar persones i famílies que vulguin adoptar un infant amb necessitats especials.

A Catalunya, des de l'any 1999, 123 infants amb necessitats especials tutelats per la Generalitat han pogut ser adoptats per unes famílies que els han ofert un ambient familiar idoni per al seu desenvolupament físic i emocional.

En aquest cas, són infants a qui els cal una atenció més gran en alguns aspectes; mèdic, escolar o psicològic. Un entorn familiar càlid els garanteix l’estabilitat necessària per al seu creixement i per millorar la seva qualitat de vida. Per aquest motiu, es necessiten famílies especials que tinguin tant per donar com el que rebran d’aquests nens i nenes.

“El que importa és el vincle i no la sang”

L’Enric i la Raquel van adoptar el seu fill el 2016, a través del procés d’adopció que van dur a terme amb l’Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció i amb el Servei d’Adopcions d’Infants amb Necessitats Especials d’IReS.

En el seu cas, cap dels dos van dubtar ni un moment sobre l’adopció d’un infant amb necessitats especials per l’experiència i el coneixement que havien obtingut per les seves trajectòries.

La Raquel deixa ben clar què significava aquest procés i que, el que importa és el vincle i no la sang. “Sempre havia tingut en el meu imaginari aquesta opció: ser mare d’un nen o nena que necessitava una mare”.

Ara, amb el petit de tres anys, ja formen una família nombrosa que no té cap por a ser diferent i han aprés a abraçar més la vida siguin quines siguin les seves circumstàncies.

Com són aquests infants?

Són infants a partir de set anys,  són grups de 2 germans, -el gran a partir de 6 anys-, també poden ser grups de tres germans o més. D'altra banda, són infants que tenen alguna discapacitat física greu, una discapacitat psíquica, o bé una malaltia crònica, així com també poden tenir síndromes genètiques o incerteses en el desenvolupament.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article