Save the Children llança una campanya per exigir una llei d'eradicació de la violència contra la infància

La iniciativa #LosÚltimos100 recorda que l'any 2016 es van registrar 17.831 denúncies per violència contra nens i nenes a Catalunya


L’any 2016 es van registrar 17.831 denúncies per actes violents contra la infància a Catalunya. D’aquestes, 946 van ser per maltractaments en l’àmbit familiar i 967 per abusos i agressions sexuals, segons les xifres oficials. A tot l'Estat hi ha hagut els darrers anys almenys un centenar de nens i nenes que han estat assassinats.

Per donar a conèixer aquestes xifres i reclamar s'aprovi una llei d'eradicació de la violència contra la infància, l'ONG Save the Children ha engegat aquest dimarts la campanya #LosÚltimos100, a través de la qual diversos actors i famosos recorden aquestes víctimes.

De fet, la campanya té lloc després que el desembre el Govern decidís no incloure la llei en la seva previsió de normes per aquest 2018. L’aprovació d’aquesta norma no només formava part de l’acord d’investidura assolit entre el PP i Ciutadans, sinó que, a més, va ser un mandat donat al Govern pel ple del Congrés el setembre de 2017 per tots els grups parlamentaris, inclòs el grup popular. "Lamentem que no sigui una prioritat", es queixen des de l'ONG.

Protegir els menors més vulnerables i blindar les aules

Des de Save the Children reclamen que la nova llei que caldria aprovar amb urgència contemplés que els professionals es formessin per tractar la violència infantil o que qualsevol persona que hagi tingut una condemna per un delicte de violència contra la infància quedi inhabilitada per treballar tenint contacte amb menors.

Així mateix, s'haurien d'impulsar campanyes de sensibilització i mesures concretes de protecció per a protegir els col·lectius més vulnerables, com les nenes, els menors estrangers no acompanyats o els infants amb discapacitat, però també protocols obligatoris als centres escolars per prevenir l'assetjament a les aules.

També que la prescripció de delictes d’abusos sexuals contra la infància comenci a comptar a partir que la víctima compleixi 30 anys, i no a partir dels 18 com fins ara o que, en els casos de violència de gènere, se suspenguin les visites dels pares agressors des que es tingui coneixement del cas.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article