Can Ruti posa en marxa una nova unitat d'urgències i hospitalització per a adults amb malalties mentals

L'atenció integrada de psiquiatria compta amb cinc boxs i catorze llits d'ingrés que entraran en funcionament dilluns


L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) posa en marxa a partir de dilluns unes noves urgències psiquiàtriques i una nova unitat d'hospitalització per a adults que, més enllà del problema de salut que els hagi dut a l'hospital en un moment determinat, requereixen també d'una atenció especialitzada en salut mental. Aquesta donarà cobertura a 322.488 persones.

Segons el director del CatSalut, David Elvira, el fet que aquests pacients puguin ser atesos en un centre hospitalari en les mateixes condicions que la resta de pacients afavoreix a la "desestigmació" del col·lectiu. El nou espai d'atenció integrada de psiquiatria compta amb cinc boxs d'Urgències i catorze llits d'ingrés. Aquest servei esperen que faci disminuir, així, els reingressos hospitalaris i millorar la qualitat de l’atenció rebuda.

La creació de la Unitat Integrada de Psiquiatria Hospitalària d’Adults, amb el treball col·laboratiu i la suma de l’expertesa dels professionals de l’Hospital Germans Trias (Institut Català de la Salut) i el CAEM (Parc de Salut  Mar), permetrà cobrir tota la cartera de serveis del pacient psiquiàtric hospitalitzat del Barcelonès Nord i el Baix Maresme­. Per fer-ho possible, el Departament de Salut hi destinarà 3 milions d'euros anuals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article