Una quinzena d'equips participaran a la tercera edició del repte solidari Oncoswim

Els diners recaptats entre els nadadors participants es destinaran a finançar un projecte d'investigació sobre un càncer de mama molt agressiu


Una quinzena d'equips participaran el proper 2 de juny a la tercera edició de l'Oncoswim, el repte esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga de Girona i el CN Radikalswim que consisteix a recórrer nedant els 30 quilòmetres que separen la platja de l'Estartit i Calella de Palafrugell (Baix Empordà).

Els diners recaptats es destinaran a finançar un projecte d'investigació impulsat per la UdG sobre el càncer de mama triple negatiu, un dels més agressius que afecta sobretot dones joves i representa un 20% de tots els càncers de mama diagnosticats. Durant les dues primeres edicions, la iniciativa va aconseguir recollir 5.128 euros i 18.839 euros, respectivament.

En aquesta ocasió, els organitzadors esperen arribar als 8.000 euros. Les inscripcions es van obrir el 9 de febrer i en només quatre dies ja s'han cobert totes les places disponibles. Es mantenen obertes, en canvi, les de la Milla Solidària (d'1,5 quilòmetres), on esperen aconseguir 300 participants.

Nedar els 30 quilòmetres que separen la platja de l'Estartit fins a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Formigues. El repte Oncoswim, que organitzen la Fundació Oncolliga i Radikalswim per tercer any consecutiu, consisteix en fer el recorregut en equips en la modalitat de relleus o en grup per recollir fons i destinar-los a finalitats solidàries. En només quatre dies les inscripcions han quedat cobertes però es mantenen obertes les de la Milla Solidària, que consisteix en nedar el tram de Via Brava fins a Calella.

La iniciativa destinarà els diners recaptats a finançar un projecte d'investigació sobre un dels càncers de mama més agressius, el triple negatiu, que està realitzant la UdG, en estreta col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia a Girona (ICO).

Nous tractaments contra el càncer de mama

El projecte, dirigit per les doctores Teresa Puig i la Gemma Viñas, consisteix a fer un estudi clínic seleccionant mostres de pacients amb aquest tipus de càncer diagnosticades a Girona per analitzar si expressen diferents biomarcadors (proteïnes) que puguin ser possibles dianes de nous tractaments basats en el té verd o els seus derivats que permetin desenvolupar nous medicaments per aquest subtipus de càncer tan agressiu, que actualment només es pot tractar amb quimioteràpia.

De moment, ha s'han localitzat nous marcadors per aquest tipus de càncer i si els resultats es confirmen augmentant el número de pacients es podrien dissenyar nous tractaments per combatre'l.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article