S'activa de nou l'Operació Fred per allotjar persones sense llar a Barcelona

La fase preventiva de l'operatiu porta activada des del passat 29 de novembre i fins ara s'han cobert 5.996 estades nocturnes


L’Ajuntament de Barcelona activarà a partir d'aquest dilluns al vespre l'alerta de l’Operació Fred davant la previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors a 0ºC en algun moment de la pròxima matinada. Aquesta mesura s’adreça sobretot a les persones sense sostre que pernocten a la via pública perquè puguin acceptar voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals oberts durant tot l’any i en els específics de l’operatiu. La fase preventiva de l'Operació Fred porta activada des del passat 29 de novembre i fins ara s'han cobert 5.996 estades nocturnes.

El dispositiu d’atenció es realitza conjuntament amb el Servei d’Intervenció Social (SIS) Medi Obert i la col·laboració de Creu Roja Barcelona. En aquesta fase d’alerta l’Ajuntament habilita el Centre d’Estades Breus del CUESB, que disposa de 100 places per allotjar a tothom que ho necessiti.

Aquestes 100 places se sumen a les 72 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE), que es va obrir el passat 29 de novembre amb motiu de l’activació de l’Operació Fred en fase preventiva. De fet, aquest centre ja ha cobert fins a la nit passada un total de 5.996 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars.

Es tracta de la segona vegada aquest hivern que s’activa la fase d’alerta de l’Operació Fred. L’últim cop va ser el passat 8 de febrer i l’alerta es va mantenir durant tres nits consecutives. En aquest temps el CUESB va allotjar 235 persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article