Les noves tarifes de l’escola bressol a Barcelona han encarit el preu al 36% de les famílies

‘EBM de tots i totes’ lamenta que el canvi no fos consultat i reclama a l'Ajuntament que cap quota superi els 289 euros del curs anterior


El nou sistema de tarifació de les escoles bressol que el govern d’Ada Colau ha implantat aquest curs 2017-2018 ha perjudicat al 36,5% de famílies, segons ha denunciat la plataforma ‘EMB de tots i totes’, que agrupa 37 de les 98 AMPA de les escoles bressol de la ciutat. L'augment de preu ha afectat, sobretot, famílies de renda mitjana, a les quals s'ha aplicat un augment de fins a 105 euros mensuals respecte la quota de l’any anterior.

La nova tarifació assigna una quota segons el tram d’ingressos i el nombre de fills i filles de la unitat familiar. Ara bé, la plataforma ha destacat que aquesta avaluació de poder adquisitiu “té mancances serioses” perquè “es basa en la renda de l’any anterior” i “la situació econòmica actual de la família pot ser completament diferent”. A més, “no contempla els béns immobles i no permet actualitzar la quota en un cas de canvi de la situació familiar”, ha subratllat.

Fins aleshores, hi havia un únic preu de 289 euros, al qual s'aplicaven bonificacions del 80%, 60% o 30% a les rendes més baixes. La plataforma lamenta, en aquest sentit, que l’Ajuntament de Barcelona produís el canvi “de manera unilateral, sense necessitat del suport d’altres grups parlamentaris i sense participació real de les famílies i les AMPA de les EMB”.

La plataforma reclama que es garanteixi, així, la quota de 289,30 euros màxima al mes per l'escola bressol, tal com passava el curs 2016-2017, i que es canviï la manera de calcular la quota a pagar. Reclamen que s'actualitzi i es calculi a partir de la situació econòmica actual i que es tingui en compte la propietat de béns immobles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article