Més de 3.000 visitants s'apropen a la Fira Discapacitat i Ocupació de Barcelona

Les empreses que han participat en la sisena edició es comprometen a contractar amb un mínim de 1.000 euros


Posar en contacte persones amb discapacitat en cerca de feina amb empreses que ofereixen diverses vacants és l'objectiu de la Fira Discapacitat i Ocupació. La fira, celebrada al Museu Marítim de Barcelona el 13 i 14 de març, ha reunit prop de 30 organitzacions i més de 3.000 visitants.

La fira, organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), juntament amb el portal especialitzat DisJobGrupo i el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ha comptat amb la participació d’una  trentena d’empreses, que s'han  compromès a retribuir a les persones contractades que seleccionin a la fira, amb un salari en cap cas inferior a 1.088,56 euros bruts mensuals, per a jornades a temps complet, o la part proporcional en el cas de jornades parcials.

Les empreses participants són de camps tan diversos com la moda, les finances, la consultoria, l'alimentació, les noves tecnologies i la distribució i que volen incorporar als seus equips persones amb discapacitat.

També es preveu la participació d'alguns Centres Especials de Treball (CET). Serà una ocasió perquè les persones amb discapacitat que són a l'atur o volen canviar de lloc de treball portin els seus currículums, concertin entrevistes i exposin les seves capacitats i preferències.

Grupo SIFU ha rebut més de 200 candidats

Una de les organitzacions que ha estat present en aquesta sisena edició de la fira ha estat Grupo SIFU. En total, l'organització ha rebut 222 currículums de persones amb diversitat funcional, la majoria corresponents a noves candidatures per Grupo SIFU que han estat introduïdes a les borses de feina del centre per a presents i futurs processos de selecció.

Les vacants més demandades pels assistents van ser les relacionades amb la neteja, les d’auxiliars administratius, control d’accessos o les d’operaris de manipulats o jardineria.

Pel que fa al perfil tipus dels demandants de feina en aquesta organització, s'ha registrat una major afluència d’homes que de dones, amb una edat de més de 40 anys. Les persones menors de 25 anys només han representat el 9% de les candidatures rebudes.

La delegació de Grupo SIFU a Barcelona compta actualment amb més de 800 treballadors, un 89% dels quals té alguna discapacitat. A més, cal destacar que un 23% de la plantilla d’aquesta delegació correspon a perfils de difícil inserció. A nivell estatal, Grupo SIFU compta amb més de 4.500 treballadors repartits per totes les comunitats autònomes, el 89% amb diversitat funcional i un 29% amb especials dificultats.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Natalia Barcelona
1.
He estado en todas las ponencias y solo en la presentación que hizo al inicio de la feria la Sra. Sara Berbel de Barcelona Activa, comentó que tenían el plan (o expectativas) de que las empresas que trabajasen con BA aportasen al empleado mínimamente el sueldo a partir de 1000 € y contratos de 6 meses para comenzar. Pero no dijo que esto era seguro... ninguna otra empresa se posicionó en estas garantías.
También comentar que no solo el Grupo Sifu recibió un gran volumen de cv. La ponencia del tándem Siemens/Metrópolis Cet acaparó gran parte de la recogida de cv de los participantes.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article