Torna la ‘Universitat Politècnica del Carrer’ per denunciar com es trunquen els estudis superiors dels joves més vulnerables

La campanya de la Fundació Comtal recorda un any més que l'atur afecta sobretot els joves sense estudis postobligatoris i estrangers


Ara fa un any que la Fundació Comtal va llençar la campanya ‘Universitat Politècnica del Carrer’. Una paradeta al Saló de l'Ensenyament, en clau d'humor i amb ironia, denunciava la manca d’oportunitats que viuen molts joves que no tenen la possibilitat de formar-se i accedir a estudis per entrar al mercat laboral. Ara, de nou, la fundació torna a la càrrega. “La situació continua sent alarmant i l'única sortida d’aquests joves segueix sent estudiar a la UPC”, explica la fundació. 

Així és com, aprofitant una nova edició del Saló de l’Ensenyament, la Fundació Comtal denuncia altra vegada que la crisi econòmica ha incrementat el risc de pobresa i que això ha afectat de forma més accentuada al jovent. “La Universitat Politècnica del Carrer és l'única que garanteix als joves un lloc fix al carrer, sense entrevistes ni oportunitats, amb 500.000 portes tancades i sense futur”, rebla amb humor un cartell de la parada, a la fira de l'Educació. 

L'oferta fictícia d'aquesta universitat de mentida va des del Grau Superior en Ciències de No Fer Res, passant pel Grau Superior en Emigrar i no Poder Tornar Mai Més, fins al Màster en Treballar Sense Papers o el Màster en Amagar-se Dins de Camions per Creuar Fronteres. També es pot accedir a cursos semestrals d'Especialització en Pasteres i altres Embarcacions Marítimes, explica l'entitat d'una forma irònica.

L'atur s'acarnissa amb els joves

Des de l'esclat de la crisi econòmica, el risc de pobresa s'ha incrementat per al conjunt de la població, però ho ha fet de forma més accentuada entre la població jove. Al 2014, el risc de pobresa juvenil es va situar en un 26,8%, un percentatge que el 2007 se situava en un 11,2%.

Segons l'Idescat, el quart trimestre de 2017 l'atur afectava més clarament els més joves, sobretot els que no tenen estudis postligatoris i els joves estrangers. Precisament aquests són els col·lectius que la Fundació Comtal acompanya, orienta i forma perquè "surtin de la Universitat Politècnica del Carrer”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article