Joventut obre les preinscripcions als camps de treball de l’estiu

S'ofereixen més de 1.200 places per a activitats relacionades amb el medi ambient, l'arqueologia, el patrimoni cultural i l'acció social


Aquest estiu tornen els camps de treball amb 1.218 places per als joves a Catalunya. Un total de 59 camps de treball combinaran activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat relacionades amb el medi ambient, l'arqueologia, el patrimoni cultural i l'acció social.

L’oferta augmenta en cinc el nombre de camps de treball respecte de l’estiu passat i incorpora 11 camps inèdits, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors.

Les associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre són les encarregades de gestionar i desenvolupar aquests camps de treball, que organitza la Direcció General de Joventut, i ho fan amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de quinze dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

Precisament, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha destacat el caràcter voluntari dels joves que participen als camps de treball, els quals “no només s’impliquen desinteressadament en la millora d’un bé comunitari, sinó que també promouen un intercanvi cultural i de relació amb l’entorn local”, ha dit.

Els joves catalans d’entre 14 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció fins el dia 17 d'abril al web de la Generalitat. Tanmateix,  l’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic que tindrà lloc el proper 19 d’abril.

 

Activitats també per a joves d’arreu del món

Del total de 59 camps, 42 són d’àmbit català, tres són d’intercanvi per a joves de tot l’estat i 14 són camps d’abast internacional. La novetat d'aquest 2018 en l'àmbit internacional, és que s’avança dels 18 als 14 anys l’edat per poder participar en els camps organitzats per la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals, i dels 18 als 16 anys en els organitzats pel Servei Civil Internacional, mentre que el límit superior continua essent fins els 29 anys.

En el cas dels 42 camps de treball oferts a Catalunya, 4 es faran a l’àmbit metropolità, 4 més a les Terres de l’Ebre, 7 camps tindran lloc a l’Alt Pirineu i Aran, fins a 9 camps es realitzaran a l’àmbit de Ponent, 10 camps més a la Catalunya Central, 11 al Camp de Tarragona i 14 més a les comarques gironines.

Algunes temàtiques dels camps de treball

Un dels camps de treball que es durà terme a l'Alt Urgell, “Planant sobre la Serra del Cadí”, es centrarà en realitzar un seguiment d’aus rapinyaires en migració al Parc Natural del Cadí - Moixeró. Així, identificaran i comptaran diferents espècies en un lloc de pas clau pels grans ocells migradors (Turó Galliner), a més de dedicar algunes jornades a mostrejar la resta de biodiversitat que hi ha al parc, com ara els mamífers, els invertebrats i altres aus.

A la localitat de Penelles, a la Noguera, hi tindrà lloc el camp de treball “Recuperem el Sitjar”, que pretén recuperar un dels sitjars històrics del poble i les tasques consistiran en la restauració del salt d’aigua, la senyalització de la ruta o eliminar l’herba que cobreix les sitges, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article