La Beca d'Estudis Feministes Nativitat Yarza obre una nova convocatòria d'investigació sobre dones

La Fundació Josep Irla finança amb 3.000 euros una recerca inèdita sobre com assolir la igualtat


Un any més, la Fundació Josep Irla convoca la Beca d'Estudis Feministes Nativitat Yarza 2018. El premi busca promoure els estudis en l'àmbit de les ciències socials sobre les dones i fer honor a la figura de Nativitat Yarza, que va ser la primera alcaldessa escollida democràticament de la història dels Països Catalans.

La beca està dotada amb 3.000 euros per finançar una recerca inèdita sobre propostes per assolir la igualtat i l'exercici de la plena ciutadania de les dones. Poden optar a l'ajut investigadores o grups d'investigació. Les candidatures hauran de presentar, abans del 17 de maig, un document en què es detallin els objectius del projecte, un sumari, la metodologia i la bibliografia principal.

El jurat estarà format per tres persones vinculades a l'àmbit de les dones. A més, el jurat podrà demanar informació complementària a les persones persones aspirants i convocar-les per suggerir alguna ampliació o modificació del projecte.

El 2017, l'antropòloga Sílvia Bofill va guanyar la beca amb un estudi sobre assetjament sexual en dones migrades treballadores de la llar, la cura o la neteja. El 2016, el jurat va premiar el treball de Marta Roqueta sobre les campanyes de prevenció dels matrimonis forçats. En la primera edició de la beca, el 2011, va ser Tània Verge la guanyadora, amb una investigació sobre les quotes de gènere i reclutament polític.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article