Proactiva Open Arms, Núria Carrera i Teresa Aragonès, Medalles d’Or al Treball Social 2018

Els premis estrenen aquest any la categoria d’institució en defensa dels drets socials, que ha reconegut la tasca de l'ONG al Mediterrani


Amb motiu del Dia Mundial del Treball Social i amb l'objectiu de posar en valor el poder de transformació de la professió, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya ha lliurat les Medalles d’Or 2018. L'acte, celebrat a Barcelona el 24 d'abril, ha fet un reconeixement a la professió i ha estrenat una nova categoria, destacant la defensa dels drets socials.

El nou premi a la institució destacada en la defensa dels drets socials ha recaigut en l’ONG Proactiva Open Arms per “la seva tasca salvant vides al Mediterrani, des d'un compromís voluntari però molt professional”. Durant l’acte s’ha fet un clam a que “salvar vides no és un crim” i ha recollit el guardó la portaveu de l’ONG, Mar Sabé.

Núria Carrera, degana del Col·legi entre 2009 i 2017, i Teresa Aragonès, docent i supervisora en Treball Social i Serveis Socials i membre de la Revista de Treball Social (RTS), han rebut respectivament la Medalla d’Or a la Trajectòria Professional i a la Significació del treball social en el moment actual.

L’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona ha estat l'escenari que ha acollit l'acte d’entrega dels guardons i ha comptat amb una benvinguda per part de les autoritats. Així, Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Muñoz, gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona i Laia Ortiz, tinenta d’alcaldessa de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona han estat presents en l'acte.

Per la seva banda, la degana del Col·legi de Treball Social, Conchita Peña, que ha destacat “el compromís vocacional dels professionals del treball social amb la societat i amb la garantia dels seus drets”.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article