Nova negociació col·lectiva per frenar la pujada del 40% del lloguer d'uns veïns de Barcelona

El Sindicat de Llogaters ha convocat aquest dissabte 12 de maig la marxa ‘Barcelona no està en venda’


Nova acció del Sindicat de Llogaters a Barcelona. En aquesta ocasió, l’organització s’ha concentrat, aquest dimarts 8 de maig, davant les portes de la immobiliària UISA-SAPI, situada a Rambla Catalunya, per denunciar la pujada de fins al 40% del preu de lloguer del veïns de vuit immobles de la ciutat.

No és la primera acció de l’organització que va néixer tot just fa un any. Aquest gener el sindicat va frenar la pujada del lloguer de 121 veïns de l'Avinguda Barcelona, a Sant Joan Despí.

En aquella ocasió, el grup immobiliari els volia pujar el lloguer entre un 40% i un 100%. Després de moltes negociacions, la lluita veïnal amb el suport del Sindicat va aconseguir que les famílies mantinguessin el lloguer amb un increment de només el 20%.

Ara, l'organització continua defensant la negociació col·lectiva com a base per frenar les pujades abusives de lloguer i defensa que només accptaran puades de preus similars a les pujades de l'IPC, i no com està succeïnt, en tota l'àrea metropolitana que registra pujades de fins el 50% del lloguer.

Sota el lema ‘Barcelona no està en venda’ el sindicat ha convocat aquest dissabte, 12 de maig, una marxa per seguir reivindicant uns drets que ara, i cada cop més, es veuen menystinguts. La concentració es farà a les 18 hores als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article