El jutge arxiva cinc de les nou denúncies contra professors de l'IES El Palau

El jutjat de Martorell admet a tràmit tres causes més i ja són quatre els docents investigats per suposats delictes d'odi


El jutjat número 7 de Martorell ha desestimat cinc de les nou denúncies contra professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca denunciats per la Fiscalia i per tant, aquests cinc docents han quedat inicialment absolts. En canvi, sí que ha admès a tràmit les denúncies contra tres professors més per presumptes delictes d'odi per assenyalar i humiliar alumnes fills de guàrdies civils el 2 d'octubre.

Així, ja són quatre els docents investigats d’aquest centre educatiu per suposats comentaris discriminatoris, després que la setmana passada, el jutjat número 3, també de Martorell, admetés a tràmit la denúncia d'un dels docents per uns fets que suposadament van passar el 20 d'octubre.

El jutjat número 7 de Martorell va rebre, per repartiment, la causa oberta pels fets del 2 d'octubre. El jutge ha admès a tràmit les diligències i ha acordat el sobreseïment contra cinc de les persones denunciades. Ha obert tres procediments individuals per a la resta de denunciats pels delictes de discriminació i contra la integritat moral.

Paral·lelament, el jutjat número 3 de Martorell té obertes diligències contra una persona docent, en relació a la denúncia de la fiscalia pels fets del 20 d’octubre. La causa està oberta també pels delictes de discriminació i contra la integritat moral.

El suport de les famílies

Famílies d'alumnes de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca han fet un pas endavant aquest dijous al vespre per mostrar el seu suport als nou professors del centre denunciats per Fiscalia per “humiliar” alumnes fills de guàrdies civils l'endemà de l'1-O. Reunits a les Escoles Velles del Municipi, els pares i mares han llegit un comunicat amb la voluntat de contribuir a que el centre “recuperi la normalitat i deixi de ser el centre d'atenció mediàtica”.

La sala gran de les Escoles Velles de Sant Andreu de la Barca s'ha quedat petita per acollir les gairebé 200 persones que han volgut fer costat a les famílies d'alumnes de l'IES El Palau que han llegit el manifest sense acceptar preguntes dels periodistes. El manifest l'han llegit en català i castellà entre tres familiars.

“Creiem que tot és qüestió de voluntat i nosaltres treballarem amb l’esperança que aviat tot torni a la normalitat i es restableixi el diàleg i la cohesió entre tots els membres de la comunitat educativa“, apunten. Els pares i mares signants han rebutjat cap tipus d'adoctrinament a les aules del centre i han destacat la importància que es fomenti en els seus fills l'esperit crític i la llibertat de pensament i d'expressió per poder tractar a les aules de forma respectuosa “qualsevol tema acadèmic, personal i social que pugui aparèixer”. Un objectiu, afegeixen, que els docents del centre només podran fer possible “sense cap tipus de pressió que provingui de dintre o de fora de les aules”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article