Un videoclip de l’Institut Dr. Puigvert remou consciències sobre la realitat de les persones sense llar

Alumnes de segon d’ESO han estat els creadors del clip en el marc del programa ‘Escola amiga’ de Sant Joan de Déu


En el marc del programa ‘Escola amiga’ els alumnes de segon d’ESO de l’Institut Dr. Puigvert de Barcelona han creat un videoclip per sensibilitzar sobre les persones en situació de sensellarisme i ja té més de 1.000 visualitzacions.

Els joves van rebre l’encàrrec de Sant Joan de Déu de crear una campanya que contribuís a trencar l’estigma i sensibilitzar a la societat sobre una realitat que deixa cada any milers de persones en situació molt vulnerable. Ells van crear el guió, van buscar la complicitat de l’artista Birka que els va cedir la cançó i van tenir clar que havien de fer-ho a través del ball.

Després de sis setmanes de treball a l’institut, els alumnes van poder apropar-se a una realitat sovint desconeguda i estigmatitzada. Van conèixer testimonis com el Jordi, que va visitar l’institut al principi del projecte per compartir amb els alumnes la seva història. El Jordi viu ara en un centre residencial d’inserció de Sant Joan de Déu mentre espera poder rebre una paga que li permeti viure en un pis de manera autònoma.

 

Els alumnes també van poder visitar el centre on residia el Jordi per entendre com és un centre d’aquest tipus i la feina que s’hi fa, parlar amb altres residents i conèixer més professionals que hi treballen el dia a dia. Finalment, el 8 de maig va ser el dia de l’enregistrament.

Així, a través del mètode aprenentatge-servei, Sant Joan de Déu ha aconseguit tenir un vídeo per difondre a través de les xarxes socials i sensibilitzar nous públics. Per la seva banda, els joves de l’institut han pogut conèixer realitats que fins aleshores desconeixien.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article