“Més espai, més vida”: l'escola 30 Passos reclama el nou mòdul pactat

Famílies i infants del centre han tallat un tram de carrer per demanar al Consorci d'Educació de Barcelona que construeixi el barracó per als nous alumnes de P3


“Nosaltres creixem, l’escola també. Més espai, més vida”, aquesta és la reivindicació de les famílies de l’escola pública 30 Passos, al barri barceloní de la Sagrera. Una reivindicació que han fet palesa unes 50 famílies, aquest dilluns a la tarda, tallant el carrer per demanar al Consorci d'Educació de Barcelona que tiri endavant la construcció del mòdul nou que ja havien pactat.

D'aquesta manera, famílies i nens han fet una batucada i han tallat, a partir de tres quarts de quatre de la tarda i durant un parell d'hores, el tram del carrer Berenguer Palou, just davant de l'escola.

El centre educatiu 30 Passos va néixer fa un parell d'anys. En aquell moment, tenia dos barracons i el Consorci d'Educació de Barcelona es va comprometre a ampliar un nou mòdul per any, per tal de poder absorbir el nou alumnat. Concretament, el proper mes de setembre entraran dos grups nous a l'escola, que se sumaran als tres grups ja existents de P3 i a uns altres tres de P4.

Fa un mes, però, el mateix Consorci va comunicar a les famílies que no podrà dur a terme aquesta ampliació per falta de pressupost. Així, les 49 noves famílies que han matriculat els seus infants a P3 per al curs següent es senten enganyades perquè a la jornada de portes obertes ja se'ls va explicar que tindrien nou mòdul per a ells i ara es troben en una situació contrària.

La falta d'espai també afecta, òbviament, als alumnes que ja són al centre i que han de perdre zones per poder encabir els nous infants. A més, aquest centre és l'únic de Barcelona de nova creació amb dos bolets consecutius, és a dir, classes afegides a última hora per als infants sense plaça. Per aquest motiu, el centre tindrà, -en tres cursos-, vuit classes, 200 nens i nenes en només tres barracons.

Segons Sílvia Rodríguez, membre de l'Associació de Famílies del centre, el Consorci els ofereix “perdre la sala de ciències, -que hem construït voluntàriament els dissabtes entre els docents i famílies-, o perdre el menjador i que els nostres fills dinin a les aules“.

Amb tot, des del Consorci d'Educació de Barcelona es mostren oberts al diàleg  amb l'Associació de Famílies d'aquest centre educatiu.

La mobilització d'aquestes famílies no s'atura. El proper dia 26 es reuniran amb la gerent del Consorci d’Educació, Mercè Massa. “En funció de com vagi aquesta reunió continuarem mobilitzant-nos. No deixarem de fer-ho”, sentencia Rodríguez.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article