La transsexualitat ja no és una malaltia mental per a l'OMS

L’ens ha actualitzat la classificació internacional de malalties després de gairebé tres dècades


L'Organització Mundial de la Salut ha deixat de considerar la transsexualitat una malaltia mental. Després de tres dècades sense actualitzar la classificació internacional de malalties, aquest desordre de la identitat de gènere surt, finalment, del grup de malalties mentals i entra en el grup de comportaments sexuals.

Amb aquest canvi, però, la transsexualitat es manté dins la classificació internacional de malalties perquè els que ho necessitin continuïn rebent atenció mèdica dins el sistema sanitari públic. En alguns països, si el diagnòstic no és a la llista internacional, els usuaris deixen de tenir opció al reemborsament del cost del tractament tant en el sistema sanitari públic com en el privat.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha celebrat aquest dimarts la decisió de l’OMS i ha qualificat de “gran notíciaˮ que deixi de considerar-se una patologia. “Ja fa molts anys que la societat catalana lluita contra la transfòbia i per garantir tots els drets de les persones trans”, ha afirmat a través d’un tuit. La consellera també ha agraït a “les activistes trans” l’esforç que han fet, en els darrers anys, perquè deixés de considerar-se una malaltia mental.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article