Més de la meitat de famílies que viuen en pisos de la Fundació SER.GI tenen uns ingressos de 650 euros al mes

L'entitat ha detectat que la precarietat de les famílies i la pujada en els preus del lloguer comporta que no puguin accedir al mercat lliure


Més de la meitat de les famílies que viuen en un dels 253 habitatges gestionats per la Fundació SER.GI tenen uns ingressos mensuals de 650 euros. Així ho ha assegurat el director tècnic de l'entitat, Lluís Puigdemont, en la presentació de la memòria anual de l'entitat. A més, ha destacat que l'escalada en els preus de lloguer implica que aquestes famílies no puguin accedir al mercat lliure de l'habitatge, ja que bona part dels ingressos els haurien de destinar a pagar el lloguer i això comporta que s'hagin de quedar durant anys als pisos que gestiona la fundació.

“No sembla que la crisi de l'habitatge remeti a curt termini. Cal que l’Administració local dediqui els mitjans necessaris per disposar d’un parc d’habitatge que doni resposta a la demanda de lloguer social actual”, han afegit des de la fundació. De fet, l'entitat constata que les polítiques d’habitatge continuen enfocades bàsicament a les emergències, i que com a conseqüència, els serveis d’atenció als usuaris estan “col·lapsats, amb una greu tensió entre l’oferta i la demanda, que es troba totalment desequilibrada”.

Alhora, també alerten del fenomen del pisos turístics que, segons l'entitat, està contribuint de manera directa en la inflació de les rendes de lloguer. Com a conseqüència el director apunta que no hi ha “relleu” entre els usuaris que viuen en aquests habitatges i que tenen una mensualitat més reduïda que el preu de mercat. Per intentar resoldre aquesta situació Lluís Puigdemont ha demanat als propietaris de pisos buits que els cedeixin a l'entitat perquè els gestioni i, per contra, ells els garanteixen el cobrament del lloguer cada mes, entre d'altres beneficis.

Unes condicions laborals “indignes“

“L’actual rigidesa i poca adequació dels marcs legals i d’estrangeria fa que les famílies estrangeres visquin en una inestabilitat administrativa que repercuteix en totes les àrees de la vida familiar i també social”, ha explicat Puigdemont en la presentació de la memòria del darrer any.

La fundació assegura que la crisi afecta al desenvolupament personal, formatiu i social i que, malgrat que la taxa d'ocupació ha augmentat, la precarietat i la temporalitat persisteixen. “Manquen contractes estables i moltes famílies es troben en condicions laborals indignes. Cal seguir treballant perquè no s’arribi a la irregularitat sobrevinguda del cap de família, abocant a tot el nucli familiar a perdre la documentació”, ha afirmat el director tècnic de l'entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article