Les famílies de l'Eixample denuncien que l'ampliació d'oferta deixa quatre infants sense plaça pública al barri

La plataforma denuncia manca de transparència i falta d'empatia per part de l'administració


Després que el Consorci d'Educació de Barcelona augmentés les places de P3 a les escoles públiques de l'Esquerra de l'Eixample, amb ampliacions de ràtio i la creació d'un grup addicional a l'escola Ferran Sunyer, la plataforma de famílies afectades denuncia que com a mínim quatre infants s'han quedat finalment sense plaça pública de proximitat.

En un cas, dos germans bessons, l'assignació d'ofici s'ha fet a la concertada i la darrera reclamació no ha obtingut resposta. En un altre cas, s'ha assignat fora del districte i el darrer, ha estat assignat fora del barri, a 17 minuts del seu domicili. Per això, les famílies denuncien manca d'empatia i de transparència a l'administració ja que consideren que s'han dut a terme procediments “dubtosos i poc transparents”.

En un comunicat, les famílies denuncien que el Consorci va demanar a l'escola Joan Miró acceptar un alumne que no estava ni preinscrit, saltant-se així, la llista d'espera i que no va ser fins la denúncia de la plataforma davant la Comissió de Garanties que es va tirar enrere el procediment.

Les famílies també critiquen que el Consorci no ha volgut mostrar l'informe tècnic de les conseqüències que tindrà el ”grup bolet” de Ferran Sunyer. També denuncien que no s'hagi acceptat la solució d'ubicar nous grups als mòduls de l'IES Viladomat i que no hagi estudiat el desconcert d'escoles privades amb poques sol·licituds.

Per això, les famílies demanen la col·laboració de totes les AMPA del barri per fer complir els procediments establerts en l'assignació de places i fer pública qualsevol irregularitat per garantir l'accés en igualtat de condicions a tots els infants. També demanen més transparència al Consorci a l'hora de fer públiques informacions relatives, per exemple a l'assignació de places d'alumnes amb necessitats educatives especials, ampliacions de ràtios o altres, així com també en les assignacions més enllà de la primera opció.

La plataforma també alerta que l'administració ha de començar a treballar per trobar solucions estructurals a mig i llarg termini per la manca d'oferta de places públiques als barris de l'Esquerra de l'Eixample i a tota Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article