Càritas i l'Ajuntament de Manresa rehabiliten sis pisos per a persones amb risc d'exclusió social

Forma part del projecte de Masoveria Urbana nascut fa tres anys i mig i que ha donat servei a 74 persones


Càritas i l'Ajuntament de Manresa han reformat sis habitatges, tres dels quals al centre històric, que aniran destinats a persones amb risc d'exclusió social. Es tracta de la tercera fase del projecte de Masoveria Urbana, una iniciativa nascuda fa tres anys i mig en la qual hi han participat 15 famílies i s'ha donat servei a 74 persones.

El projecte inclou l'acompanyament, la coordinació i el seguiment tècnic i social necessari per a les persones que hi participen. Els usuaris són persones en situació d'atur i amb dificultats per accedir a un lloc de treball; persones en situació d'exclusió social o risc de patir-ne; i amb una problemàtica incipient d'habitatge. Els mateixos usuaris participen en la rehabilitació de l'habitatge on després aniran a viure.

La iniciativa coordina propietaris, administració, entitats i ciutadania amb l'objectiu de rehabilitar pisos buits per cedir-los a habitatge social. Segons informa el consistori, la selecció dels 'masovers' es realitza a través d'entrevistes personalitzades per comprovar si responen al perfil per participar al projecte. En la selecció es valoren aspectes com la capacitat d'aportar treball en la masoveria, el risc d'exclusió social o la necessitat d'habitatge.

Segons l'Ajuntament de Manresa, un dels avantatges del projecte és el fet que els llogaters participen en la rehabilitació de l'habitatge, ja que això fa que “s'estableixi un vincle cap al pis i fa que mirin de conservar-lo en bones condicions”. La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Santolaria, ha dit que, amb aquest projecte, “els propietaris troben una solució als pisos que tenen desocupats i que sovint no poden reformar per qüestions econòmiques, i serveix d'ajuda a aquelles persones que estan en risc d’exclusió social i que no tenen els recursos necessaris”.

El projecte forma part del conveni signat entre Càritas i l'Ajuntament de Manresa i l'acció està subvencionada amb 20.000 euros del Servei d'Ocupació de Catalunya, mentre que el consistori manresà aporta 5.000 euros de fons propis. Els impulsors volen que el projecte tingui més edicions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article