El centre de dia Santa Clara de Lleida oferirà servei de menjador i bugaderia a la gent gran del barri

L'equipament compta amb 15 usuaris i aquesta setmana s'incorporaran dues persones més


L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, acompanyada del tinent d'alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns els usuaris del centre de dia Santa Clara, que es va posar en marxa el 16 de juliol. Els seus usuaris s'hi han incorporat progressivament, actualment n'hi ha 15 i durant aquesta setmana s'afegiran dues persones més.

Mínguez ha explicat que el centre obrirà els seus serveis a la població de persones grans, especialment del Centre Històric. Així, el servei de menjador, amb deu places, preveu iniciar-se al setembre, així com el de bugaderia. Mínguez ha remarcat la importància de la nutrició en el col·lectiu de la gent gran, perquè portin una dieta equilibrada i adaptada a les seves necessitats. Aquests són serveis que caldrà que siguin derivats des dels serveis socials d'atenció primària.

El centre de dia Santa Clara disposa de 20 places públiques, amb convenis amb el Departament d'Afers Socials, Treball i Famílies. L'alcaldessa en funcions ha destacat la funció que compleix aquest servei d'acolliment residencial diürn, adreçat a persones de 65 anys i més en situació de dependència, ja que complementa l'atenció que fa l'entorn familiar i manté l'autonomia personal i social de les persones. Lleida compta amb dos centres de dia municipals, aquest de Santa Clara i el de Magraners, que també té 20 places públiques –en conveni amb la Generalitat-.

El centre de dia Santa Clara té un horari d'obertura de 7.30h a 20h, amb la flexibilitat perquè cada persona arribi en l'horari que necessiti. Sobre els àpats, l'esmorzar i el berenar tenen un horari flexible. El dinar és cap a les 13h i se serveix amb servei de càtering.

Les instal·lacions compten amb gimnàs, dutxes i perruqueria, entre altres. Pel que fa a les activitats que duen a terme diàriament, als matins treballen l'àmbit de fisioteràpia, tant de forma individual, com en grup. Els usuaris dediquen les tardes a diferents tallers com ara manualitats, jocs de taula o debats. També algunes tardes tenen servei de psicòloga i fan exercicis de respiració i de treball emocional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article