Cauen dos càrrecs de Salut a Tarragona arran de la gestió de l’Hospital Sant Joan de Reus

Òscar Ros deixa la direcció del centre hospitalari i Salut cessa el director territorial, Roger Pla


El Departament de Salut ha cessat el director territorial de sanitat al Camp de Tarragona, Roger Pla. Els seus plantejaments sobre un nou model de gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus -posant en entredit la voluntat de la Generalitat d'engegar-hi un consorci- haurien precipitat la seva destitució. Paral·lelament, Òscar Ros ha deixat la direcció del mateix hospital per iniciar una nova etapa professional a Alacant, d’on és originari. Ambdues decisions s’han fet públiques aquest dilluns, 3 de setembre, en poques hores de diferència.

Roger Pla, cirurgià de 63 anys nomenat per l’exconseller Comín

Pla havia manifestat en diverses ocasions la seva idea d'unificar els hospitals de Tarragona i Reus i que aquest formés part de l'ICS. Pla, cirurgià de 63 anys, va assumir el càrrec de gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona el març del 2016. Fonts de Salut han confirmat la destitució, comunicada a Pla la setmana passada, al qual li agraeixen la seva tasca durant aquest temps al capdavant de la conselleria a Tarragona. Des del Departament, però, no s'entra a valorar les consideracions que circulen entorn el cessament. El rellevarà Ramon Descarrega, metge de família a Alcover, a l'àrea bàsica de salut Alt Camp Oest, on n'havia estat gerent fins l'any 2015.

Ni el nomenament de Descarrega ni el cessament de Pla han estat hores d'ara publicats al DOGC, i Salut es limita a confirmar la destitució del fins ara director territorial i a agrair-li la feina feta durant aquest temps en el càrrec. Recentment també es va rellevar el titular a la regió de les Terres de l'Ebre -Mar Lleixà com a nova delegada-, sense, però, que desencadenés aquest rebombori. Fonts oficials argumenten que tot nou cicle polític comporta canvis en els equips de treball i eviten parlar de desavinences internes.

Roger Pla va ser nomenat per l'exconseller Comín, qui va anunciar, fa més d'un any, el futur conveni que ha de regir l'hospital reusenc i reduir el dèficit milionari que arrossega. Però amb l'article 155, la creació d'aquest nou òrgan gestor es va encallar. La idea de Pla d'integrar el Sant Joan de Reus a l'ICS -amb la conseqüent pèrdua de control en la presa de decisions des de Reus-, sumada a la polèmica que es va obrir per les proves de tomografies (PET), entre altres controvèrsies, haurien precipitat el cessament.

El fins ara director de l'Hospital Sant Joan de Reus, Òscar Ros. | Sílvia Jardí (ACN)

Òscar Ros deixa la direcció per iniciar una nova etapa professional a Alacant

El doctor Òscar Ros Garrigós, director de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, deixarà aquesta responsabilitat per iniciar una nova etapa professional a Alacant, d’on és originari. Concretament, en les properes setmanes assumirà la direcció mèdica dels dos centres hospitalaris que la companyia Vithas té en aquesta ciutat, segons ha informat l’Hospital de Sant Joan en un comunicat.

Ros ha desenvolupat la seva carrera professional a diferents centres del Grup Salut i, entre d’altres, ha ocupat la direcció de l‘Hospital Comarcal de Móra d’Ebre entre el 2006 i 2016, i la direcció de l’Hospital Sant Joan des del maig de 2016 fins a l’actualitat. La presidència del Consell d’Administració ha agraït a Ros la feina feta al capdavant del centre “durant aquests anys de transició cap al futur consorci amb la Generalitat” i li ha desitjat “tota mena d’encerts” en la nova etapa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article