El Govern destina 3,7 milions d'euros per fomentar el consum de fruita i llet a les escoles

El curs passat 1.262 centres i 306.200 alumnes van participar al Pla de Consum de Fruita

El Govern ha aprovat aquest dimarts les despeses amb càrrec al pressupostos futurs del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per atendre la convocatòria d’ajuts per al foment del consum de la fruita i la llet a les escoles dins dels Programes escolars per al curs 2018-2019 per un import total de 3,7 milions d'euros.

Concretament per a aquest curs es destinaran 2,2 milions d'euros al programa de consum de la fruita i 1,5 milions al consum de la llet. Durant el curs 2017-2018 van participar al Pla de Consum de Fruita 1.262 escoles i 306.200 alumnes i al Pla de Consum de Llet 549 escoles i 92.252 nens es van repartir més de 1.116 tones de fruita i verdura i 885 litres de llet.

Catalunya impulsa per desè any consecutiu el Pla de consum de fruita i verdura a les escoles. Pel que fa al consum de llet, aquest serà el segon curs. Aquest pla forma part de l’estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum d’aquests productes i incidir en els infants perquè adquireixin nous hàbits alimentaris.

El Govern assenyala que la iniciativa pretén que els joves consumidors valorin més les fruites i les hortalisses, i, per tant, n’augmenti el consum futur, i també contribuir a la promoció d’hàbits de consum més saludables, i, en conseqüència, reduir el risc de patir determinades malalties com ara l’obesitat i la diabetis. El pla està finançat per la Unió Europea i el Departament d’Agricultura i compta amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article