Anar amb transport públic i preveure un temps addicional pels desplaçaments: els consells per l’11-S

L’Ajuntament de Barcelona recomana, però, evitar les estacions de metro de l’Avinguda Diagonal i utilitzar les properes


La ciutat de Barcelona tornarà a viure aquest dimarts, 11 de setembre, una jornada reivindicativa que es preveu multitudinària. Durant el dia, l’Ajuntament de Barcelona adaptarà tots els serveis municipals per donar resposta al conjunt d’actes de la Diada i garantir que es puguin celebrar amb seguretat i convivència tot facilitant la mobilitat ciutadana, especialment a partir del migdia.

Pel que fa a la mobilitat, l'Ajuntament de Barcelona ha recomanat no utilitzar el cotxe privat per desplaçar-se pel centre de la ciutat amb motiu dels actes institucionals i la manifestació de la Diada i que s'opti pel transport públic, o per anar a peu. En cas d'haver d’utilitzar transport privat, però, la Guàrdia Urbana demana que se circuli preferentment per la Ronda del Mig, la Ronda Litoral i la Ronda de Dalt.

Durant tota la Diada de l’11 de setembre hi haurà afectacions a la mobilitat en punts amb activitat institucional (ofrenes florals, etc..), tot i que les més importants es produiran a la tarda. A partir de les dues del migdia i quan ho requereixi l’acumulació de participants de la concentració ciutadana convocada per l’Assemblea Nacional Catalana a la tarda, s’anirà tallant progressivament el trànsit a l’avinguda Diagonal, des de la Plaça de les Glòries fins a Palau Reial, provocant també afectacions a les vies transversals.

Reforç al metro i altres transports públics

Durant tota la tarda de la Diada d’enguany TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre les 14.30 i les 20.30 hores el metro oferirà la mateixa capacitat d’un dia feiner i per tant les línies 1, 2, 3, 4 i 5 tindran uns intervals de pas situats entre els 3,5 i els 4,5 minuts, aproximadament. També es reforçaran les línies 9 i 10 Nord i Sud i oferiran freqüències situades entre els 6 i els 7,5 minuts.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 16:00 hores serà recomanable evitar les estacions de Palau Reial (L3), Maria Cristina (L3), Diagonal (L3 i L5), Verdaguer (L4 i L5), Monumental (L2) com a destinació, i fer servir com a alternatives les estacions més properes que no estiguin afectades per l’esdeveniment. També comptaran amb un reforç la xarxa de tren, tramvia i bus.

Consells a la ciutadania

A banda de reforços en el transport públic, l’Ajuntament de Barcelona també ha fet un seguit de recomanacions pels assistents de la manifestació. Entre diferents mesures, recomanen arribar a Barcelona al llarg del matí i preferiblement amb transport públic. També, preveure un temps addicional pels desplaçaments i fer-los a peu, sempre que sigui possible. En cas d’emergències, l’Ajuntament recomana utilitzar els telèfons 080, 092 i 112.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article