El Homrani reconeix que l'arribada de menors no acompanyats a l'estiu “ha superat” els serveis d'atenció a la infància

El conseller comptabilitza en més de 950 els joves i infants migrants que han arribat a Catalunya entre juliol i agost

El conseller de Treball, Treball, Afers Socials i Famílies del Govern, Chakir El Homrani, ha reconegut aquest dimecres que l'arribada de més de 950 migrants menors no acompanyats a Catalunya durant els mesos de juliol i agost ha desbordat els serveis d'atenció a la infància de la Generalitat.

“Hem de ser conscients que estem en una situació que ens ha superat”, ha admès en una entrevista a Els Matins de TV3. El conseller ha comparat aquestes xifres amb les de 2015, quan van arribar, en tot l'any, uns 370 infants i joves sense referents familiars a terres catalanes. Per fer front a aquesta situació, el seu Departament ha generat un equipament d'acollida cada dues setmanes per tal de poder “acollir tothom”, una política que, assegura, “ha generat tensió”.

Per tal d'integrar aquests joves, el conseller ha apuntat que s'han reservat un 10% de les places en centres de nova oportunitat per ells. El conseller ha reconegut l'existència d'un nou perfil de migrants menors no acompanyats detectats: noies asiàtiques portades a Catalunya per màfies. Algunes d'elles, arriben a través de l'aeroport del Prat, segons ha informat l'ARA aquest dimecres. Sobre aquest tràfic de menors, El Homrani ha puntualitzat que la seguretat dels aeroports no és responsabilitat de la Generalitat. Alhora, el conseller ha reconegut que "no es pot permetre" que hi hagi gent que s'aprofiti de “persones vulnerables”. “Demano que fem esforços per coordinar-nos i evitar-ho en la mesura que sigui possible”, ha reclamat.

Pel que fa a la relació amb el govern espanyol, ha assegurat que encara no ha pogut parlar amb la nova ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, i que quan va demanar tractar l'acollida de migrants menors a principis d'estiu amb l'anterior encarregada de la cartera, Carmen Montón, aquesta el va emplaçar a reunir-se al llarg de mes de setembre.

No obstant això, segons ha explicat, l'arribada de migrants menors no acompanyats serà un dels punts de l'agenda de la reunió que el conseller mantindrà amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera aquesta setmana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article