Identifiquen una molècula que atura i reverteix la neurodegeneració del Parkinson

Una recerca liderada per investigadors de la UAB ha demostrat que un cop administrada a través del menjar es pot reduir la propagació dels agregats tòxics


Una recerca de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha identificat una molècula que atura i reverteix la neurodegeneració provocada per la malaltia de Parkinson, la segona malaltia neurodegenertavia amb més prevalença després de l'Alzheimer, que és incurable.

La malaltia es caracteritza per l'acumulació de dipòsits de proteïnes en les neurones dopaminèrgiques, agregats formats per una proteïna concreta. L'agregació es produeix de manera molt complexa i és molt complicat identificar les molècules que puguin prevenir o revertir el procés.

L'equip de la UAB ha analitzat més de 14.000 molècules per trobar la que inhibeix l'agregació de la proteïna causant del Parkinson i trenca les files amiloides evitant que s'iniciï el procés que desencadena.

Mitjançant experiments realitzats amb un petit cuc, un dels models animals més utilitzats per a l'estudi de malalties neurodegeneratives, els investigadors han compromvat que un cop administrada a través del menjar, la molècula és capaç de reduir notablement l'agregació alfa-sinucleïna, impedint la propagació dels agregats tòxics i per tant, evitant la degeneració de les neurones dopaminèrgiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article