La PAH arrenca una reunió amb l'Agència de l'Habitatge el 12 d'octubre després d'ocupar la seu

Exigeixen la recuperació de la llei catalana 24/2015, suspesa pel TC durant el govern del PP, que obliga bancs i grans propietaris a reallotjar famílies amb lloguers socials


Un centenar de persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'han concentrat aquest matí durant dues hores a l'entrada de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per “denunciar la situació de col·lapse de les meses d'emergència amb 2.000 persones en llistes d'espera”.

Representants de l'entitat han demanat una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que s'ha compromès a rebre'ls el 12 d'octubre, segons ha explicat la PAH. Lucía Delgado, de la PAH de Barcelona, ha explicat que “aquest col·lapse es resoldria recuperant la llei catalana 24/2015”.

La part de la llei que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional obliga bancs i grans propietaris a reallotjar famílies amb lloguers socials. Delgado considera que amb els canvis de governs a Catalunya i Madrid “tenim la possibilitat de revertir la situació”.

Delgado també ha explicat que s'han vist “obligades a ocupar l'oficina perquè sinó no ens feien cas” ja que no han tingut encara resposta de la carta pública que el passat 13 de juny van enviar al president de la Generalitat, Quim Torra, i al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. “No podem esperar més, hi ha literalment vides en joc, recordem el veí de Cornellà que es va llevar la vida aquest estiu”. S'alegren de l'acord per celebrar la reunió però esperen que el conseller arribi “amb els deures fets” perquè “anem tard”, ha reblat.

Segons les dades de la PAH a Catalunya cada dia hi ha 43 desnonaments i des del 2008 n'hi ha hagut més de 95.000. El 2017 el 65% dels desnonaments van ser per persones que no podien pagar el lloguer. També lamenten que hi ha un 1,5% d'habitatge de parc públic i que per arribar al 15% el 2017 "s'han de posar les piles".

“He patit 18 intents de desallotjament”

Alguns dels manifestants han explicat la seva situació. Moisès, de Ripollet, ha patit 18 intents de desallotjament, que no s'han fet efectius per la pressió de la PAH. Sense papers i amb dos fills menors al seu càrrec, fa cinc anys que busca sense èxit un lloc on viure que pugui pagar.

Per la seva banda, la Judith de Montcada i Reixach viu amb quatre fills menors, el seu marit té depressió i lamenta haver de viure sense casa, anant a viure on pot cada nit. Finalment, Antonio Ayala de Cerdanyola del Vallès diu que va haver de passar una setmana en un parc públic i que l'administració no els dona una solució al seu cas.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article