La pobresa en les dones centrarà el segon col·loqui ‘Socialitzant BCN’

L’Espai Francesca Bonnemaison acull el 16 d'octubre el debat ‘La pobresa té rostre de dona: què fa Barcelona per eradicar-la?’, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona

‘Socialitzant BCN: Cooperar per fer ciutat’ vol ser un punt de trobada i debat entre entitats i experts de l'acció social a Barcelona


El 70% de les ajudes per pobresa energètica de Barcelona, el 2015, les van demanar dones. A més, els contractes temporals i parcials fan estralls en les classes populars i afecten principalment les dones. Per què elles són un dels col·lectius que més pateix la pobresa a la capital catalana? Què hi està fent l’administració i les entitats per fer-hi front? Per respondre a aquestes qüestions i obrir el debat a la ciutadania, el mitjà digital Social.cat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, organitza el proper dimarts 16 d’octubre el debat ‘La pobresa té rostre de dona: què fa Barcelona per eradicar-la?’, que s’emmarca dins els col·loquis ‘Socialitzant BCN: Cooperar per fer ciutat’.
 

La taula rodona, que tindrà lloc a les 18h a l’Espai Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7), és el segon de quatre col·loquis programats durant el segon semestre del 2018. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts de la ciutat de Barcelona amb la intenció de generar debat.

El context de la jornada

A Catalunya, i a Barcelona, les dones són un dels col·lectius que més pateix els efectes de la pobresa. Quina és la situació de les dones a la ciutat?

  • Les famílies monoparentals encapçalades per dones tenen un 43% de risc de patir pobresa energètica.
  • Més del 80% de les tasques de cura a la llar les fan les dones.
  • La diferència entre les pensions que cobren les dones grans respecte els homes és del 38%.
  • La bretxa salarial entre el salari dels homes i de les dones se situa al voltant del 22%.

El Social.cat ha recollit totes les dades imprescindibles per conèixer aquesta realitat en undossier, que inclou també opinions i entrevistes a experts en aquesta matèria. Per obtenir-lo, podreu consultar-lo al web www.social.cat/socialitzant/ a partir de dimarts 16 d’octubre.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat tres ponents d’àmbits diferents per donar una visió polièdrica d’aquesta realitat.

  • Sònia Fuertes, presidenta d’ECAS
  • Neus Moreno, membre de Ca La Dona
  • Sònia Ruiz, cap del departament de Transversalitats de Gènere de l'Ajuntament de Barcelona

La periodista del Social.cat, Cristina Garde, moderarà el debat.

El proper debat se celebrarà el dia 22 de novembre i girarà entorn a la salut mental en l’adolescència.

El Social.cat

Social.cat és el mitjà de comunicació de referència de l'acció social a Catalunya. Des de fa nou anys omple el buit informatiu d’aquest àmbit i procura la interacció entre els diferents agents del tercer sector. El portal és una iniciativa de Xadica, una entitat sense ànim de lucre que neix el 2003 amb l’objectiu de promoure projectes digitals en tots els sectors de la nostra societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article