Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga per reclamar unes millors condicions laborals

Transformem UB considera que des de l'aturada del maig no s'ha produït avenços substancials en la negociació


La secció sindical Transformem UB, integrada per COS, CGT i l'assemblea de professorat Reclamant, ha convocat vaga de professorat laboral i funcionari el proper 25 d'octubre després que així ho decidissin en una assemblea. Des de Transformem UB reconeixen que s'han constituït una taula de negociació però critiquen que des que van fer quatre jornades de vaga el maig passat, no s'han fet avenços en la negociació d'aspectes claus com millorar el salari dels professors associats, elaborar plans d'estabilització per a la plantilla docent, reconèixer els fasos professors associats o retirar l'aplicació del PDA (Plans de Dedicació de la Docència) que amplia les hores lectives dels professors.

Des de Transformem UB també es reclama el reconeixement de l'exixtència de contractes fraudulents amb aquesta figura, la del professor associat, ja que consideren que realitzen tasques “estructurals”. La secció sindical també demana que es facin “plans d’estabiltizació” per al professorat que actualment pateix “un camí d’espines” per consolidar la seva trajectòria professional a la universitat després d'anys de dedicació.

Entre les reivindicacions també destaca la no aplicació de la normativa del PDA que preveu augmentar les hores lectives del professorat en detriment de les de recerca, o una solució per millorar la situació dels predoctorals. La definició d'una relació dels llocs de treball també és una reivindicació històrica del comitè per tenir clares les necessitats de personal de la UB i les tasques que se'ls demana, un document que segons Horta, des de la Universitat, encara “està en procés” després d'anys de peticions.

La convocatòria de vaga del 25 d'octubre vinent va dirigida doncs, a tot el professorat laboral, professorat associat i professorat funcionari, és a dir, uns 5.600 docents. El mateix dia 25 a la tarda, a l'edifici històric, se celebrarà una assemblea de professors d'altres universitats per començar a traçar una estratègia conjunta.

Per Horta, la situació actual és el resultat d'un procés “de mercantilització” i “destrucció” del model d'universitat pública vigent fins fa uns 15 anys, conseqüència, entre altres de “infrafinançament vergonyós”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article