L’Hospital Trueta de Girona acollirà persones preses que han de fer tasques per a la comunitat

Els vigilants cívics informaran perquè ningú fumi a l'entorn del recinte o perquè es respecti l'aparcament senyalitzat


L'Hospital Trueta de Girona i el Departament de Justícia han signat un acord per permetre que el centre aculli persones que han de fer treballs en benefici de la comunitat amb l'objectiu de reparar alguna infracció comesa. El centre va incorporar la setmana passada les dues primeres persones que realitzen tasques de vigilants cívics controlant que no es fumi a l'entorn del recinte o que els vehicles respectin les zones d'estacionament senyalitzades.

Aquestes persones també informen als propietaris dels cotxes mal aparcats que poden perjudicar la circulació a l'hospital quan, per exemple, hi ha d'accedir un equip d'emergències. La iniciativa s'emmarca en el Pla de responsabilitat social corporativa de la institució. Els treballs en benefici de la comunitat són mesures penals alternatives a la presó, imposades per un jutge amb el consentiment del penal i que consisteixen en desenvolupar activitats no retribuïdes d'utilitat pública o d'interès social. 

L'objectiu de la mesura és que la persona que ha comès la infracció repari “simbòlicament” el dany ocasionat, es responsabilitzi de les seves accions i faci tasques positives en benefici de la comunitat. A més, pretén implicar la comunitat en la resolució de conflictes i fer participar les institucions públiques i les entitats socials en la reinserció dels penats. 

La realització de les mesures penals alternatives depèn de la Direcció General d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia, que treballa amb la col·laboració de més de 1.700 entitats. 

L'Institut d’Assistència Sanitària ja va signar un acord en la mateixa línia amb el Departament, per tal que persones que han de realitzar treballs en benefici de la comunitat vetllin perquè es compleixin conductes cíviques dins del Santa Caterina de Salt. La valoració dels primers tres mesos ha estat molt bona i per això s'ha optat per estendre la iniciativa al Trueta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article