El Govern inclourà de nou el finançament de les escoles bressol en el projecte de pressupostos

La partida de les llars d’infants va ser retallada el 2012 i des d’aleshores el cost l’assumeixen diputacions, municipis i famílies


El Govern preveu incloure de nou el finançament de les escoles bressol municipals en el projecte de pressupostos per al 2019, segons ha avançat el diari El Periódico. L'executiu català va retallar el 2012 la partida que corresponia a l'aportació que feia la Generalitat per aquest concepte. Fins llavors, les bressol es finançaven a terços entre Govern, ajuntaments i famílies.

Diversos consistoris, entre ells la majoria de metropolitans i el de Barcelona, van recórrer la retallada als tribunals, que van donar-los la raó. Ara la Generalitat vol revertir aquesta situació i així consta en un document dels departaments d'Ensenyament i d'Economia, sense incloure encara quantitats. Caldrà, però, que el Parlament aprovi els pressupostos.

L'objectiu, segons el document, és recuperar l'aportació de la Generalitat en el finançament de l'educació de zero a tres anys, i que això provoqui “una reducció de l'aportació que realitzen actualment les famílies dels alumnes”.

Els ajuntaments i les diputacions van haver de fer-se càrrec dels recursos que deixava de posar la Generalitat perquè la retallada no repercutís en un augment del preu per a les famílies. Desenes de consistoris van portar aquesta qüestió als tribunals i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els ha donat la raó en diverses ocasions, establint que el Govern ha de pagar de forma retroactiva tot el que ha deixat d'aportar els darrers anys. La Generalitat va presentar recurs i ara l'assumpte està en mans del Tribunal Suprem.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article