El Gran Recapte confia assolir un nou rècord per les donacions online malgrat que ja considera un “èxit” la campanya

Oli, llet i conserves són alguns dels principals aliments recollits, però també productes de Nadal

El Gran Recapte confia assolir un nou rècord gràcies a les donacions online, que es poden fer fins al 15 de desembre. La responsable de la campanya, Sabine Hindersin, ha qualificat d’“èxit” el Gran Recapte d'enguany perquè la iniciativa calcula que “possiblement” superaran els 4.656.000 quilos d'aliments bàsics que es van recollir l'han passat. Oli, llet i conserves són alguns dels aliments bàsics que més s'han recollit, malgrat que alguns ciutadans també han donat productes relacionats amb el Nadal, com torrons o calendaris d'advent.

“Aquesta època de l'any convida a fer la compra de Nadal”, ha dit Hindersin. El productes començaran a arribar aquest dilluns als beneficiaris. Després que la campanya de recollida a mercats i supermercats acabés dissabte, la classificació dels aliments va començar diumenge a una nau de la Zona Franca. Els voluntaris van rebre allà les banyeres, els productes van passar per una cinta transportadora i es van classificar per començar-los a repartir aquest dilluns entre les entitats.

Les bosses reutilitzables han estat una de les novetats de la campanya d'enguany. La responsable del Gran Recapte ha assegurat que l'experiència ha estat “molt bona” i que de moment només han rebut “comentaris positius”. Amb tot, ha remarcat que la valoració final només la podran fer un cop arribi tot el material al magatzem central.

Hindersin ha afirmat que el Gran Recapte online és la “millor forma de participar en un món que va molt de pressa i en el qual sempre fa falta temps”. Ha subratllat que està molt pensat per als més joves perquè estan molt “acostumats” a fer compres online. Tanmateix, ha explicat el cas d'una senyora de 83 anys que ha fet la donació a través d'internet perquè tenia el peu trencat i no podia sortir de casa per anar al mercat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article