Educació s’endarrereix amb el nou decret de menjadors i no es podrà aplicar el proper curs

El Departament s’excusa afirmant que busca un consens amb tots els actors implicats, especialment amb les AMPA


El Departament d'Educació s’ha endarrerit amb els treballs sobre el decret de menjadors i no es podrà aplicar el proper curs. L'objectiu, s’excusen des de la conselleria, és assolir un consens amb tots els actors implicats, especialment amb les Associacions de Mares i Pares, que ara ja no es podran ocupar directament de la gestió del servei.

Hi ha un procés participatiu obert per redactar el text final del decret, que substituirà la regulació actual de 1996, prèvia a la Llei d'Educació i que encara no defineix el servei de menjador com un espai educatiu. Tampoc es parlava llavors de nutrició o de menjar de proximitat, va recordar al Parlament el mateix conseller Josep Bargalló en una compareixença al novembre, on va remarcar que la nova regulació haurà de garantir que les AMPA puguin seguir participant en la gestió del servei.

Perquè el decret pogués entrar en vigor el proper curs calia haver enllestit ja el text, però el Departament ha decidit continuar amb el debat amb els diferents actors de la comunitat educativa, de forma que la regulació no estarà llesta, com a mínim, fins al curs 2020-2021. Una directiva europea obliga a contractar el servei a través d'un concurs públic, i ara cal conjugar aquesta obligació amb la gestió per part de les AMPA. La voluntat del Govern és que continuïn participant-hi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article