Més de 5.000 persones omplen el Parc de la Ciutadella en una nova edició del “Posa’t la Gorra!”

Aquest esdeveniment neix amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat i donar a conèixer la realitat al voltant del càncer infantil


El passat dissabte es va celebrar al Parc de la Ciutadella Barcelona la 18ena edició de la festa “Posa’t la Gorra!” que organitza l’Associació de nens amb Càncer (AFANOC). Van ser vora 5.000 persones les que durant tot el matí van poder gaudir de les diferents activitats i actuacions. Una festa multitudinària que va superar totes les expectatives dels organitzadors.

Tanmateix, el dia de la festa es van vendre 2.100 gorres, però des de l'octubre, l’AFANOC ha distribuït fins ara, al voltant de 28.000 gorres a través d’escoles, ajuntaments, “ambaixadors”, Mercats de Barcelona, entitats públiques i privades i diferents punts de venda.

El “Posa’t la Gorra!” neix amb l’objectiu principal de sensibilitzar a la societat i donar a conèixer la realitat al voltant del càncer infantil, per tal de normalitzar la malaltia i pal·liar les necessitats que se’n deriven a partir del diagnòstic. A més, l’esdeveniment recapta fons amb la finalitat de mantenir els serveis que l’AFANOC ofereix gratuïtament per millorar les seves condicions a l'hospital, donant suport psicosocial i mantenint La Casa dels Xuklis, una casa d'acollida per les famílies que s'han de desplaçar perquè els seus fills i filles rebin tractament als hospitals de referència.

La gorra com a símbol de solidaritat vers tots aquest infants i adolescents, és la protagonista d’aquesta campanya que es manté al llarg de tot l’any. El disseny de la mateixa compta, des de l’any 2011, amb la col·laboració de dissenyadors de renom internacional que li aporten un plus qualitatiu.

En aquesta ocasió ha estat la dissenyadora Agatha Ruiz de la Prada qui s’hi ha volgut sumar amb un disseny viu i ple de colors.

La festa a Barcelona és la que dona el tret de sortida a les futures festes que es realitzaran al llarg de l’any vinent. D’una banda des de les delegacions que l’AFANOC té a Lleida i Tarragona, i de l’altre, des de les diferents poblacions de tot el territori català que s’hi aniran sumant.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article