Les entitats d'atenció a la discapacitat demanen aprovar els pressupostos per garantir l'estabilitat

La Federació ECOM denuncia l'infrafinançament crònic que pateixen per la congelació de les tarifes els darrers 10 anys


Les entitats de la discapacitat han apel·lat aquest dijous a la corresponsabilitat dels diferents governs en l'atenció a les persones i demana una revisió urgent del sistema de finançament per poder-ne garantir la sostenibilitat i continuar donant servei de qualitat a les persones que atenen.

Per això, consideren que és una “urgència” que s'aprovin els pressupostos públics del 2019 ja que les pròrrogues pressupostàries no els permeten adequar el finançament a les necessitats “reals”. Les entitats agrupades a la federació ECOM recorden que fa 10 anys que tenen les tarifes congelades i que aquest fet ha deixat la situació “insostenible” que a l'any nou se li sumen nous entrebancs financers “causats per decisions i desatencions governamentals”.

ECOM posa d'exemple la “dràstica” retallada del Govern català als imports destinats a alguns projectes d'atenció directa a les persones amb discapacitat física que consideren que va deixar “a la corda fluixa” serveis de continuïtat i amb anys de funcionament. També critiquen que l'aprovació per part del govern espanyol del SMI ha arribat sense que s'hagi tingut en compte l'impacte que la mesura podia tenir en la viabilitat dels centres especials de treball ni sense haver previst l'establiment d'alguna mesura de suport.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

greg matto catalan
1.

Necessiteu un préstec fiable del 2% per pagar les vostres factures mèdiques
  poseu-vos en contacte amb [email protected]

  • 0
  • 0

Comenta aquest article