La Marató de Donants arriba a l’equador i s’acosta a les 4.000 donacions

L'objectiu de la iniciativa, que acaba aquest divendres 18 de gener, és remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques


La Marató de Donants de Sang de Catalunya ha arribat aquest dilluns a l’equador de la campanya, i ho fa amb 3.909 donacions, una xifra lleugerament per sota de les previsions que havia fet el Banc de Sang.

L'objectiu de la Marató, que s'allarga fins divendres 18 de gener als principals hospitals del territori, és remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques, durant les quals la donació ha baixat un 25%. L’entitat vol arribar a les 10.000 donacions.

Per fer-ho possible, l’organització, a través de la campanya online ‘sangfluencers’, anima la ciutadania a participar en aquesta marató. I ho ha fet enmig d’un ambient ludicofestiu, que ha durat tot el cap de setmana.

El tret de sortida d’aquesta marató ha tingut lloc a l’emblemàtic edifici de la Casa de les Punxes, a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Fins allí s’hi ha apropat, entre moltes altres persones, la Pilar, una veïna de Premià de Mar que volia donar sang i “aprofitar per contemplar la bellesa d’aquest peculiar edifici”.

A més, l’organització ha dissenyat una sèrie d’activitats dirigides als donants, als ‘sangfluencers’, com per exemple, una silent disco, amb l’artista Lyona punxant mentre els donants escolten la sessió a través dels cascs. Amb tot, ara com ara, les donacions no arriben a la meitat de l’objectiu que s’ha fixat el Banc de Sang. Encara queden, però, quatre dies per fer-ho possible.

Segons las estadístiques, el nombre de dones donants és superior, en un 20%, al d’homes. Referent a l’edat de les persones donants, se situa entre els 18 i els 25 anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article