L'APE torna a ocupar la seu de Naturgy per demanar la condonació del deute de set famílies

La plataforma exigeix “acabar amb l'angoixa” de set famílies que es troben en situació de vulnerabilitat


L'Aliança contra la Pobresa Energètica ha tornat a ocupar, aquest dimecres 16 de gener, les oficines comercials de Naturgy ,al carrer Mallorca de Barcelona. El motiu d'aquesta nova ocupació, segons la plataforma, és la negativa per part de l’empresa subministradora a condonar el deute de famílies en situació de vulnerabilitat.

Fa aproximadament un mes la plataforma va ocupar la seu central de Naturgy per reclamar les condonacions de deute de factures impagades de 7 famílies que portaven un any i mig esperant resposta a la seva sol·licitud. 

En aquella ocasió, i després de sis hores d’ocupació, la companyia va cedir a reunir-se amb la plataforma aquest dimecres. “Malauradament les negociacions estan estancades i l’empresa es nega a donar cap tipus de solucions a les famílies, per aquest motiu hem decidit ocupar de nou les seves oficines”, explica l’entitat, en un comunicat.

En el mateix comunicat la plataforma demana “una segona oportunitat a les persones que estan patint les conseqüències del fet que un dret fonamental com l’energia estigui en mans d’empreses privades com Naturgy, que posen els seus beneficis econòmics per sobre dels drets humans”.

Segons l’Aliança contra la Pobresa Energètica, l’empresa Naturgy incompleix la Llei 24/2015, “per l’assetjament al que sotmeten a les famílies que tenen detectades com vulnerables, i que tot i així reclamen sistemàticament amb amenaces i falses demandes judicials per cobrar les factures impagades”.

Segona oportunitat per a set famílies

Tal com expliquen des de la plataforma, una de les persones afectades per l’impagament de factures és la Vicky, que viu al Besòs amb el seu fill que té una discapacitat, amb uns ingressos de 460 euros ha de fer front a totes les despeses de la llar. “La Vicky té un deute amb Naturgy de 860 euros de factures acumulades de gas de quatre anys. Ara mateix han contractat el seu fill unes hores i vol començar a pagar les factures dels propers mesos, però en cap cas pot fer front al deute acumulat”.

Segons explica l’entitat, aquesta veïna del Besòs va demanar la condonació de deute al febrer de l’any passat i a dia d’avui Naturgy ha tancat el seu expedient “sense ni tan sols donar-li una resposta”.

Un altre cas, és el de la Mari Carmen que viu a Cubelles i té un deute de factures de llum i gas de 1.800 euros amb Naturgy i ha patit assetjament per part dels despatxos d’advocats Pares Seixes i Medina Cuadros, subcontractats per Naturgy per reclamar-li el deute.

“Aquests despatxos d’advocats van arribar a dir-li que li retirarien el comptador i que li tallarien la llum, quan legalment no ho podien fer perquè està protegida per la Llei 24/2015. També porta més d’un any i mig esperant resposta a la sol·licitud de condonació”.

A més, la plataforma explica, en el seu comunicat, el cas de la Cristina que viu a Badalona amb les seves tres filles menors, amb uns ingressos de 640 euros i Naturgy la persegueix per reclamar-li un deute de 950 euros de factures impagades de gas d’entre 2010 i 2015. “La Cristina va donar de baixa el subministrament el 2015 perquè no el podia pagar. Ara s’escalfa amb una estufa de butà. Tot i així, Naturgy l’assetja a través de Collecta amb trucades, 4 o 5 vegades al dia a hores diferents per exigir el pagament del deute”.

“Aquests són només tres dels set casos que estem reclamant a Naturgy per a que els condoni el deute i davant els quals la companyia es nega a donar cap solució”, assenyala la  en el seu comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article