L'Audiència de Barcelona condemna set manters a una multa d'entre 120 i 240 euros

El tribunal els imputa un delicte consumat contra la propietat industrial i venda ambulant


L'Audiència de Barcelona ha condemnat sis manters a una multa de 120 euros i un setè a una de 240, ja que és reincident. El tribunal els imputa un delicte consumat contra la propietat industrial i venda ambulant. Ara bé, argumenta l'escassa quantitat del benefici obtingut i nega que formin cap organització criminal.

Els condemnats vivien junts però treballaven de forma individual al centre de Barcelona. L'Audiència rebutja l'expulsió, perquè les penes imposades no són de presó, i subratlla que són persones amb un "cert arrelament al país", ja que la majoria porta algun temps a Espanya i parla l'idioma.

A més, recull el testimoni del Sindicat de Manters, que assegura que estan en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona per normalitzar la seva activitat i crear una marca pròpia.

Intervencions policials frustrades

No és la primera notícia d’aquesta setmana relacionada amb el col·lectiu manter. El sindicat CSIF de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat que, aquest dimecres, dues treballadores socials de l’Ajuntament de Barcelona que fan un programa psicosocial amb els manters van alertar els venedors ambulants que hi havia una intervenció policial planificada contra la venda il·legal. Aquest fet va permetre als venedors marxar abans que els agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana arribessin.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona, però, han assegurat que les educadores no tenen accés a informacions sobre dispositius policials, que es decideixen “exclusivament” en taules policials i es concreten en funció de criteris d’oportunitat segons on estan els venedors i la disponibilitat dels agents.

El sindicat exposa que dues treballadores socials de nacionalitat espanyola, que van ser identificades per la Guàrdia Urbana, van avisar els manters que estaven a l'intercanviador de Plaça Catalunya. Les mateixes fonts sospiten que unes altres dues dones també van advertir els venedors ambulants a la zona de Colom, i creuen que també són treballadores socials.

El sindicat critica l'actuació del govern municipal i insta el Departament d'Interior i la fiscalia “a actuar d’ofici” i si no ho fa “estudia presentar formalment un requeriment”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article