Els títols universitaris catalans incorporaran la perspectiva de gènere a partir del curs 2020-2021

S'estableixen pautes i recomanacions tant per al plantejament de les titulacions com per a la manera d'impartir-les


Els títols universitaris catalans incorporaran la perspectiva de gènere a partir del curs 2020-2021, segons ha anunciat el Departament d'Universitats i Recerca. Es farà en virtut d'una iniciativa conjunta de la Secretaria d'Universitats i Recerca, mitjançant el Consell Universitari de Catalunya (CIC), i l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

Universitats i Recerca afirma que es tracta d'una mesura “pionera” a Europa que implicarà que els estudis de grau i màster que passin per un procés avaluador hagin d'incloure aquesta perspectiva en les guies docents, els programes de les assignatures, els currículums i les metodologies, entre d'altres, per obtenir llum verda per impartir el títol.

AQU Catalunya ja ha posat a disposició de les universitats un document marc general per a la incorporació de la perspectiva de gènere en la docència universitària. El text estableix pautes i recomanacions per facilitar la incorporació efectiva de la perspectiva de gènere en la docència en totes les àrees de coneixement.

A més, fa una definició “exacta”, segons s'indica des del Departament, del que és adquirir la competència transversal de gènere, és a dir, de desenvolupar la capacitat d'avaluar les desigualtats per raó de sexe i gènere per dissenyar solucions.

El document s'adreça principalment als òrgans i centres responsables de la planificació, la gestió i l'avaluació de qualitat de la docència de les universitats.

La incorporació de la perspectiva de gènere s'aplicarà a totes les titulacions de les cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Ciències, Ciències de la Salut i Enginyeria i Arquitectura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article