La Marea Pensionista surt de nou al carrer per reclamar pensions dignes

El col·lectiu assegura que “no s'està complint res, ni es parla de res” en relació als pensionistes


La Marea Pensionista ha sortit al carrer novament aquest dissabte per reclamar unes pensions dignes. Entre les ciutats catalanes on s'han fet protestes hi ha Barcelona, on s'han manifestat unes 2.300 persones segons la Guàrdia Urbana, i Lleida. El col·lectiu assegura que “no s'està complint res ni s'està parlant de res”.

Des de Lleida, els pensionistes han volgut sumar-se a la resta de manifestacions que tenen lloc en altres ciutats catalanes i també unes 200 de la resta de l'estat, segons el portaveu Joan Miquel Ballesté. El portaveu ha fet una crida a què la gent no “es faci” un pla de pensions, que ha qualificat “d'estafa”, i ha dit que ja tenen preparat un decàleg que volen compartir amb les diferents candidatures per les eleccions municipals “un cop estiguin tancades”.

Ballesté ha explicat que “no es parla de res”, ni de reformes laborals ni de baixar l'edat de jubilació als 65. En aquest sentit, ha explicat l'entrada al món laboral dels joves es complicarà si “allarguen l'edat de jubilació”. El portaveu de la Marea Pensionista de Lleida ha estat contundent en referència als plans de pensions. Diu que són “una estafa” perquè la gent ha perdut els plans “que han pogut fer” mentre els bancs “s'han anat repartint beneficis”.

El portaveu de la Marea Pensionista de Lleida ha afegit que el govern espanyol ha estat “una gran decepció” perquè “no ha fet res” per canviar les coses “que vénen de molt lluny”. La lluita, segons Ballesté, no s'atura i no canviarà res “mentre el govern escolti els bancs i no la gent del carrer”.

Ballesté ha dit que han preparat un decàleg amb 23 punts i la seva intenció és reunir-se “molt aviat” amb totes les candidatures que es presentin a les eleccions municipals. Depenent de la resposta que obtinguin de cara candidatura, Ballesté ha advertit: “No direm a qui han de votar, però sí a qui no”.

Més d'una cinquantena de persones han participat de la concentració i posterior manifestació de la Marea Pensionista de Lleida, on s'ha llegit un manifest de tretze punts dividits en tres blocs: legal; econòmic, on es reclama entre d'altres coses “que la pensió mínima sigui de 1084 euros”; i social, en què hi apareix que es “garanteixin els subministraments bàsic com aigua, energia i transport”.

El recorregut ha començat a la Plaça Paeria, ha creuat bona part de l'Eix Comercial i ha finalitzat gairebé a l'Avinguda Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article