El Govern elimina la puntuació extra en l'admissió als centres escolars per a celíacs i per tenir familiars exalumnes

Artadi assegura que les modificacions ja s'aplicaran en la preinscripció per al curs que ve


El Govern ha acordat aquest dimarts modificar el Decret 75/2007 d'admissió d'alumnat per eliminar la puntuació complementària en l'admissió a un centre públic per a aquells alumnes amb pare, mare, tutor o germà que hagin estat escolaritzats allà o per malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosa la celiaquia.

Aquesta modificació de la normativa decidida en Consell Executiu té per objectiu “afavorir la igualtat” en l'accés al sistema educatiu i, segons ha assegurat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ja s'aplicarà en la preinscripció escolar per al curs que ve que es posarà en marxa a finals de març.

Segons el Departament d'Educació, l'escolaritat ha de ser "equilibrada" i el fet de donar puntuació extra en aquests casos “va en contra de l'equitat i la igualtat”. A més, el departament assenyala que actualment els menjadors escolars tenen menús específics per als afectats per malalties digestives, de manera que la puntuació complementària ja no seria necessària.

El Govern assenyala que el 30 d'octubre es va obrir un procés de consulta per assegurar “la participació ciutadana i comprovar l'opinió de la comunitat educativa” en relació a aquesta modificació. D'altra banda, apunten que també buscava “garantir-ne la transparència”.

Segons el Govern, aquesta mesura respon a la voluntat de “millorar el sistema educatiu com a interès general” i matisen que cal “tenir en compte les necessitats detectades en l'alumnat” per poder “lluitar contra la segregació escolar”. Així, assenyalen que l'actuació s'emmarca “en el règim de millora de la qualitat normativa i dels principis de bona regulació” impulsats pel Departament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article